Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

PUBLICERAD: 24 mars 2023
UPPDATERAD: 24 mars
HP Indigo 200K premiärvisades i samband med ett kundevent i Israel nyligen. Foto: Pressbild

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare. Nya HP Indigo 200K som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.

Nyheten presenterades i samband med ett årligt kundevent på HP Indigos center i Israel i mitten av mars. HP Indigo 200K bygger på tekniken i den tidigare modellen HP Indigo 25K som hittills installerats i 300 exemplar runtom i världen.

Korta serier livsmedelsförpackningar

I ett pressmeddelande lyfter HP Indigo fram flera fördelar med den nya maskinen, som att den är helt koldioxidneutral med lägre energikostnader och mindre avfall. Andra fördelar är möjligheten att trycka korta serier förpackningar med ett stort färgomfång och att den är kompatibel för att producera livsmedelsförpackningar.

Trippla volymerna

Men framför allt handlar det om hastigheten och produktiviteten. 200K kan printa 56 meter i minuten vilket innebär att den är 30 procent snabbare och har en 45 procent högre produktivitet jämfört med 25K. Kunderna kan därmed trippla tryckvolymerna genom att uppgradera maskinparken och erbjuda sina kunder snabba on demand-leveranser.

Den rullmatade digitalpressen är utrustad med HP Indigo Liquid Electro Photography (LEP) och One-Shot Color technologies för att kunna printa med vitt på förpackningar med hög täckningsgrad, på de flesta substrat och på båda sidorna.

Exempel på förpackningar som tryckts i den nya HP Indigo 200K-pressen. Foto: Pressbild
Specialdesignad för konverterare

Förhoppningen är att detta sammantaget ska accelerera tillväxten inom förpackningsbranschen och öppna dörrar för förpackningskonverterare som vill gå över till en mer digital marknad.

– HP Indigo 200K är en rullmatad digitalpress som är specialdesignad för konverterare och tillgodoser behoven inom flexibel förpackning, men den svarar också på de växande kraven inom etikett- och krympfilmsindustrin med högre produktivitet och ett bredare format, säger Noam Zilbershtain, general manager för HP Indigo och Scitex och fortsätter:

– Flexibel förpackning är en växande marknad, och eftersom HP Indigo-kunderna växer mycket snabbare än marknaden, tvivlar jag inte på att HP Indigo 200K kommer att öppna dörren för fler flexokonverterare som vill ansluta sig till framgången och leda övergången till industri 4.0.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2