Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

PUBLICERAD: 24 mars 2023
UPPDATERAD: 24 mars
HP Indigo 200K premiärvisades i samband med ett kundevent i Israel nyligen. Foto: Pressbild

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare. Nya HP Indigo 200K som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.

Nyheten presenterades i samband med ett årligt kundevent på HP Indigos center i Israel i mitten av mars. HP Indigo 200K bygger på tekniken i den tidigare modellen HP Indigo 25K som hittills installerats i 300 exemplar runtom i världen.

Korta serier livsmedelsförpackningar

I ett pressmeddelande lyfter HP Indigo fram flera fördelar med den nya maskinen, som att den är helt koldioxidneutral med lägre energikostnader och mindre avfall. Andra fördelar är möjligheten att trycka korta serier förpackningar med ett stort färgomfång och att den är kompatibel för att producera livsmedelsförpackningar.

Trippla volymerna

Men framför allt handlar det om hastigheten och produktiviteten. 200K kan printa 56 meter i minuten vilket innebär att den är 30 procent snabbare och har en 45 procent högre produktivitet jämfört med 25K. Kunderna kan därmed trippla tryckvolymerna genom att uppgradera maskinparken och erbjuda sina kunder snabba on demand-leveranser.

Den rullmatade digitalpressen är utrustad med HP Indigo Liquid Electro Photography (LEP) och One-Shot Color technologies för att kunna printa med vitt på förpackningar med hög täckningsgrad, på de flesta substrat och på båda sidorna.

Exempel på förpackningar som tryckts i den nya HP Indigo 200K-pressen. Foto: Pressbild
Specialdesignad för konverterare

Förhoppningen är att detta sammantaget ska accelerera tillväxten inom förpackningsbranschen och öppna dörrar för förpackningskonverterare som vill gå över till en mer digital marknad.

– HP Indigo 200K är en rullmatad digitalpress som är specialdesignad för konverterare och tillgodoser behoven inom flexibel förpackning, men den svarar också på de växande kraven inom etikett- och krympfilmsindustrin med högre produktivitet och ett bredare format, säger Noam Zilbershtain, general manager för HP Indigo och Scitex och fortsätter:

– Flexibel förpackning är en växande marknad, och eftersom HP Indigo-kunderna växer mycket snabbare än marknaden, tvivlar jag inte på att HP Indigo 200K kommer att öppna dörren för fler flexokonverterare som vill ansluta sig till framgången och leda övergången till industri 4.0.

Läs vidare

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Åtta produktionslinjer i HP:s smarta Drupafabrik

På Drupa ska HP:s grundläggande tryckteknologier Indigo LEP/LEPx, HP Thermal Inkjet och HP Latex fortsätta driva branschens utveckling framåt.
Haim-Levit

Världspremiär för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på Drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en ny egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex