Svenskt produktmediaföretag satsar i Norge

PUBLICERAD: 31 mars 2023
UPPDATERAD: 31 mars
Tomas Olsson, vice vd och Thomas Davidsson, vd, siktar in sig på den norska marknaden. Foto: Pressbild/Olsson & Co

Wackes har satt som mål att bli ledande i Norden inom brandade produkter och merchandise. Nu gör bolaget en satsning i Norge och planerar inom kort att öppna ett kontor i Oslo.

Wackes har huvudkontor i västsvenska Borås och slog vid årsskiftet sig samman med ett annat svenskt företag inom produktmedia, Olsson & Co. De två bolagen har tidigare båda varit verksamma i Norge och när de nu blivit ett gör de en stöt på den norska marknaden. Det pågår en rekrytering av ansvarig för Wackes i Norge som ska bygga upp en organisation från grunden.

– Så snart vi har rätt person på plats är tanken att öppna ett kontor i Oslo. Det är inte brådskande, men vi ska upp och träffa några personer i veckan, säger Tomas Olsson, vice vd för Wackes.

Varför är det intressant för er att gå in på den norska marknaden?

– Norge är det land i världen som köper mest produktmedia per capita. Vi jobbar med flera nordiska och europeiska kunder, därför vill vi finnas även i Norge. Dessutom är det lite speciellt att göra affärer med ett land som inte är med i EU och då underlättar det att ha ett kontor på plats, säger Tomas Olsson.

Wackes finns sedan tidigare i Finland och på fyra orter i Sverige. Affärerna med Danmark sköts via Malmökontoret.

Läs vidare

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Papyrus visade upp wrappingfolier och ny canvas av plast från haven

Papyrus som riktar sig till hela den grafiska branschen visade bland annat upp sina wrappingfolier  som tagits fram efter intervjuer med användare. De visade också en canvas av återvunnen plast från haven.
F4725B8D-C27F-464C-A8DD-2F9F1652B6E6

Sign&Print-mässan har öppnat

2023 års upplaga av Sign&Print Scandinavia har nu slagit upp portarna. Under tre späckade mässdagar bjuds det på ett pärlband av produktlanseringar, intresseväckande seminarier och dessutom ska Sveriges bästa wrappare koras.
Fasad+flaggor2_S&P2023

"Roligt att få höra hur det går för våra medlemmar"

Fespa Swedens ordförande tycker att Sign & Print Scandinavia är ett sätt att både träffa medlemmar – och potentiella nya sådana. Föreningen framhåller också de personliga mötena som viktiga för att sprida kunskaper mellan branschkollegor.
Johan-Höckert-Fespa

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8