Släpper instegspress för digital etikettproduktion

PUBLICERAD: 4 april 2023
UPPDATERAD: 11 april
Fyrfärgsmaskinen Label Discovery Panther. Foto: Pressbild

Xeikon lanserar Label Discovery Panther, en instegsmodell speciellt anpassad för de lite mindre etikettillverkarna.

Även om det är en instegspress måste man vara beredd att betala 250 000 euro om man vill få in den i sin produktion. Det är ändå cirka 100 000 euro lägre än de billigaste digitalpressarna man har i sitt sortiment.

50 meter i minuten

Målgruppen är flexo- eller offsettryckare som ännu inte investerat i inkjet. Många av dem är redan kunder till Flint Group, där Xeikon ingår, via köp av plåtar och färg. Pressen har en hastighet på 50 meter i minuten.

– Det finns en växande marknad för denna typ av digitalpressar. Många etikettillverkare behöver inte kunna tillverka mycket komplexa etiketter utan nöjer sig med fyra färger, säger Filip Weymans, marknadschef på Xeikon.

– Vi har fått ett positivt gensvar från branschen inte minst tack vare produktiviteten och vi söker oss nu till potentiella kunder som inte är nöjda med sin termotryckteknik.

Maskinnyhet visades på mässa

En annan nyhet är SX30000 som visades för första gången på Hunkeler Innovations Days, och det är en press som följer samma tanke. Den jobbar i en hastighet på 30 meter per minut vilket är betydligt långsammare än andra inkjetpressar på marknaden men det är samtidigt en mycket billigare press. Den här pressen vänder sig dock inte till etikettindustrin, den är mer inriktad på tryck av böcker på standardpapper.

Läs vidare

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Signtools tog med nytt monteringsbord från Värmland

Signtools hade en helt färsk nyhet på Sign&Print-mässan med sitt nya monteringsbord från CWT. I montern stod också flera Tractus 3D-skrivare och arbetade vilket fick många att stanna till och titta.
512D6397-8667-47B9-AE9B-5FE97FE36F5F

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449