Senaste CTP-modellen tar plats

PUBLICERAD: 11 april 2023
UPPDATERAD: 12 april
Ruterkoncernens tryckeri i Falkenberg har installerat en ny plåtsättare från Fujifilm. Foto: Pressbild

Falkenberg Graphic Media kör ut tryckplåtar som aldrig förr med en ny CTP-lösning.

Erik Tibell, prepresschef på Falkenberg Graphic Media, ser flera fördelar med den nyinstallerade CTP:n. Valet föll på en av de fem allra senaste släppta modellerna i en ny plåtsättarserie från Fujifilm som Sign&Print tidigare berättat om.

– Vi valde Luxel T-X5 tack vare den höga prestandan i kombination men maskinens enkelhet, säger han i ett pressmeddelande och tillägger att systemet har fyra kassetter, inbyggd stans och en utkörningshastighet av 55 plåtar per timme.

Luxel T-X5 är en av de två snabbare modellerna i CTP-serien från Fujifilm. Tryckeriet använder även numera tillverkarens senaste processfria plåt, Superia ZX, vilket eliminerar behovet av att använda en framkallare.

Erik Tibell, chef för prepress-avdelningen hos Falkenberg Graphic Media Foto: Privatbild

– Det går enkelt att komma åt maskinens huvudkomponenter. Att maskinen har hög upptid är viktigt för oss då vi producerar i treskift. Att vi själva kan utföra en del underhåll gör att vi kan planera bättre. Dessutom slipper vi dyra serviceavtal.

Falk Graphic Media ingår i Ruterkoncernen. Tryckeriverksamhet finns på tre orter – Falk Graphic i Falkenberg, Ruter i Laholm och Ruter Vellinge utanför Malmö. Koncernen specialiserar sig framför allt på tryck av direktreklam, kataloger, butiksskyltning, kampanjhantering samt förpackning och displayprodukter.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959