Senaste CTP-modellen tar plats

PUBLICERAD: 11 april 2023
UPPDATERAD: 12 april
Ruterkoncernens tryckeri i Falkenberg har installerat en ny plåtsättare från Fujifilm. Foto: Pressbild

Falkenberg Graphic Media kör ut tryckplåtar som aldrig förr med en ny CTP-lösning.

Erik Tibell, prepresschef på Falkenberg Graphic Media, ser flera fördelar med den nyinstallerade CTP:n. Valet föll på en av de fem allra senaste släppta modellerna i en ny plåtsättarserie från Fujifilm som Sign&Print tidigare berättat om.

– Vi valde Luxel T-X5 tack vare den höga prestandan i kombination men maskinens enkelhet, säger han i ett pressmeddelande och tillägger att systemet har fyra kassetter, inbyggd stans och en utkörningshastighet av 55 plåtar per timme.

Luxel T-X5 är en av de två snabbare modellerna i CTP-serien från Fujifilm. Tryckeriet använder även numera tillverkarens senaste processfria plåt, Superia ZX, vilket eliminerar behovet av att använda en framkallare.

Erik Tibell, chef för prepress-avdelningen hos Falkenberg Graphic Media Foto: Privatbild

– Det går enkelt att komma åt maskinens huvudkomponenter. Att maskinen har hög upptid är viktigt för oss då vi producerar i treskift. Att vi själva kan utföra en del underhåll gör att vi kan planera bättre. Dessutom slipper vi dyra serviceavtal.

Falk Graphic Media ingår i Ruterkoncernen. Tryckeriverksamhet finns på tre orter – Falk Graphic i Falkenberg, Ruter i Laholm och Ruter Vellinge utanför Malmö. Koncernen specialiserar sig framför allt på tryck av direktreklam, kataloger, butiksskyltning, kampanjhantering samt förpackning och displayprodukter.

Läs vidare

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex