Kompakt design för snabba förädlingsmöjligheter

PUBLICERAD: 11 april 2023
UPPDATERAD: 13 april
AccurioShine 3600. Foto: Konica Minolta

Konica Minolta har lanserat AccurioShine 3600, som drivs av uv-spotlacksteknik från MGI. En kompakt maskin för att snabbt kunna förädla on demand-utskrifter och digitaltryckta förpackningar.

Som ett led i utvecklingen av MGI JETvarnish 3D One, använder den här digitala inkjetlösningen registreringsteknik baserad på artificiell intelligens och ett led-härdningssystem som ska göra arbetet enkelt för användaren. Det framgår i ett pressmeddelande. Maskinen är kompakt designad och möjliggör uv-spotlack och digital varmfoliering utan behov av raster, plåtar eller stansar.

Förädling på olika sätt

Enligt företaget kan den användas i prototyptillämpningar och fullskalig produktion för att applicera 2D- och 3D-glanseffekter, taktila effekter och digital varmfoliering. Det ska kunna ske till ett överkomligt pris och genom en enklare process än liknande lösningar på marknaden, vilket sägs öka vinstmarginalerna samtidigt som den erbjuder en rad utskriftseffekter.

För variabeltryckare

AccurioShine 3600 är kompatibel med pappersformatet B3+ eller 364  x 750 millimeter. Maskinen stöder variabeltryck och dess streckkodsläsare kan läsa streckkoder från ett förtryckt ark som kommunicerar med en TIFF-fil som redan finns lagrad på arbetsstationen – en funktion som i kombination med Automatic PDF File Converter kan skriva ut PDF-filer inom några minuter.

– Lanseringen av AccurioShine 3600 är ett bevis på vårt engagemang riktat mot tryckindustrin och förädlingsmarknaden som verkar i premiumsegmentet, säger Tony Charlet, general manager på MGI Global Business.

Fokus på digital efterbehandling

Han säger att den pågående transformationen som sker till digitaltryck gör att det också läggs mer tonvikt på digitalisering av prepress- och postpressprocesser. Det gäller även på on-demand utskrifter i små upplagor.

– Genom att kombinera AccurioShine 3600 med andra digitala färgskrivare från Konica Minolta, kan våra kunder inte bara få sina verksamheter att växa på nya sätt, utan också tillföra mervärde till sina kunder genom att tillhandahålla kostnadseffektiv, effektfull och högklassig förädling för korta serier.

– I tryckeribranschen räcker det inte längre att bara erbjuda kvalitet och hastighet till låga priser, utan om det mervärde som gör att tryck verkligen sticker ut. Ju mer du kan differentiera, desto bättre affärstillväxt kan uppnås, säger Tony Charlet.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449