Kompakt design för snabba förädlingsmöjligheter

PUBLICERAD: 11 april 2023
UPPDATERAD: 13 april
AccurioShine 3600. Foto: Konica Minolta

Konica Minolta har lanserat AccurioShine 3600, som drivs av uv-spotlacksteknik från MGI. En kompakt maskin för att snabbt kunna förädla on demand-utskrifter och digitaltryckta förpackningar.

Som ett led i utvecklingen av MGI JETvarnish 3D One, använder den här digitala inkjetlösningen registreringsteknik baserad på artificiell intelligens och ett led-härdningssystem som ska göra arbetet enkelt för användaren. Det framgår i ett pressmeddelande. Maskinen är kompakt designad och möjliggör uv-spotlack och digital varmfoliering utan behov av raster, plåtar eller stansar.

Förädling på olika sätt

Enligt företaget kan den användas i prototyptillämpningar och fullskalig produktion för att applicera 2D- och 3D-glanseffekter, taktila effekter och digital varmfoliering. Det ska kunna ske till ett överkomligt pris och genom en enklare process än liknande lösningar på marknaden, vilket sägs öka vinstmarginalerna samtidigt som den erbjuder en rad utskriftseffekter.

För variabeltryckare

AccurioShine 3600 är kompatibel med pappersformatet B3+ eller 364  x 750 millimeter. Maskinen stöder variabeltryck och dess streckkodsläsare kan läsa streckkoder från ett förtryckt ark som kommunicerar med en TIFF-fil som redan finns lagrad på arbetsstationen – en funktion som i kombination med Automatic PDF File Converter kan skriva ut PDF-filer inom några minuter.

– Lanseringen av AccurioShine 3600 är ett bevis på vårt engagemang riktat mot tryckindustrin och förädlingsmarknaden som verkar i premiumsegmentet, säger Tony Charlet, general manager på MGI Global Business.

Fokus på digital efterbehandling

Han säger att den pågående transformationen som sker till digitaltryck gör att det också läggs mer tonvikt på digitalisering av prepress- och postpressprocesser. Det gäller även på on-demand utskrifter i små upplagor.

– Genom att kombinera AccurioShine 3600 med andra digitala färgskrivare från Konica Minolta, kan våra kunder inte bara få sina verksamheter att växa på nya sätt, utan också tillföra mervärde till sina kunder genom att tillhandahålla kostnadseffektiv, effektfull och högklassig förädling för korta serier.

– I tryckeribranschen räcker det inte längre att bara erbjuda kvalitet och hastighet till låga priser, utan om det mervärde som gör att tryck verkligen sticker ut. Ju mer du kan differentiera, desto bättre affärstillväxt kan uppnås, säger Tony Charlet.

Läs vidare

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)