Utökar med broschyrsystem till tonerpressar

PUBLICERAD: 19 april 2023
UPPDATERAD: 20 april
Produktionsskrivaren imagePress från Canon med Plockmatics nya inline efterbehandlingssystem BLM5000. Foto: Pressbild

Plockmatic har tagit fram nya BLM5000-serien, broschyrhäftningssystem speciellt utvecklade för integration med Canons senaste imagePress-modeller.

Innehavare av Canons imagePress-modeller V1000 och V1350 får nu fler valmöjligheter. Det meddelar efterbehandlingsleverantören Plockmatic International som lanserar ett nytt inline-system för broschyrhäftning anpassade för just dessa tonerpressar. Nya serien, BLM5000, kan hantera mellanstora till stora produktionsvolymer i både det liggande och stående A4-formatet. I en arbetsgång är systemet för broschyrhäftning även utrustat med funktioner för trekantstrimmning och fyrkantsrygg av de falsade uppsamlade arken.

Även fristående produktion

För den som inte önskar tryck och efterbehandling i ett sammanhängande arbetsflöde kan BLM5000 också installeras med en valfri Plockmatic VFX-högkapacitetsmatare för att skapa en offline- eller nearline-konfiguration. VFX vakuummatar ett stort antal olika papperstyper och pappersvikter, i hastigheter upp till 15 000 ark per timme, enligt Plockmatic.

Johan Mikaelsson på Plockmatic Group. Foto: Arkiv/Peter Ollén

– Vi är verkligen glada över att kunna utöka och befästa vår affärsrelation med Canon genom att lägga till den nya BLM5000-serien i vår gemensamma portfölj av lösningar som erbjuds kunderna. BLM5000-serien kommer att bredda utbudet till kunderna och möjliggöra ett bredare spektrum av tillämpningar och öka volymerna för tryckeribranschen, säger Johan Mikaelsson, Plockmatic Groups affärsområdeschef för inline system, i ett pressmeddelande och tillägger:

– Fullfilment är viktigare än någonsin, vilket gör det möjligt för tryckerier att erbjuda helhetslösningar till sina kunder, och med lanseringen av BLM5000-serien blir fler efterbehandlingsalternativ tillgängliga, vilket ökar affärsmöjligheterna.

BLM5000-systemet i offline-utförande. Foto: Pressbild
En skalbar häftningsenhet

Till BLM5000 går det att välja på huvuden i två versioner, för sadelhäftning eller trådhäftning av 35 eller 50 ark. Enheten kan utrustas med två eller upp till fyra ISP-huvuden för att ombesörja till exempel landskapsformat och två sidor upp på arket.

Släpps inte i Europa

Plockmatic meddelar dock att en konfiguration med fyra trådhäftningshuvuden, alternativet med häftning av 50 ark, även i offline-installationer, än så länge inte kommer att släppas i EMEA-regionen.

Läs vidare

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

KA Olsson gav tävlingsfolien från 3M stark exponering

KA Olsson & Gems visade vinyler och ett stort utbud av stenskottsfolier och inredningsvinyler under mässan. Just 3M:s wrappingvinyler fick bra exponering när tävlingen World wrap masters pågick i montern.
5E8A88BC-BE33-4BCE-993C-5216A7186B30_1_100_o

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959