Arbetsflöde tar brett grepp

PUBLICERAD: 21 april 2023
UPPDATERAD: 24 april
Arbetsflödet XMF PressReady tillsammans med Fujifilms digitalpress Revoria kan automatisera hela flödet, enligt Fujifilm. Foto: Arkivbild/Claes Nordström

Fujifilm släpper ett digitalt arbetsflödessystem som kan hantera utskriftsjobb från flera olika källor – såsom från web to print och MIS-system eller pdf-filer levererade av kunderna – för att sedan dirigera dem till en lämplig digital tryckmaskin.

Det digitala arbetsflödet XMF PressReady ska även göra det möjligt för leverantörer av trycktjänster att automatisera vanliga och repetitiva uppgifter, vilket gör att operatören kan fokusera på andra, mer komplicerade aspekter av produktionsprocessen.

Fujifilms tonerpress Revoria PC1120 styrs av Revoria Flow Digital Front End (DFE), ett kraftfullt system för rippning, färghantering och specialfärgskontroll, enligt tillverkaren. I kombination med arbetsflödet XMF PressReady kan ett helt automatiserat arbetsflöde inrättas.

Integrering med andra system och skrivare

Det går att integrera XMF PressReady i ett antal etablerade arbetsflödesmiljöer och flera olika arbetsflöden kan konfigureras för att fatta produktionsbeslut baserat på storlek, kvantitet, media och sidantal med mera. Enligt Fujifilm eliminerar arbetsflödet behovet av manuellt ingripande av operatören, vilket sparar värdefull tid och minskar risken för att saker blir fel.

Ger överblick

XMF PressReady är unik i det avseendet att den inte bara kan integreras med digitalskrivaren Revoria utan med alla digitalskrivare som använder en Fiery DFE. Det gör det möjligt för tryckerier att hantera digitala skrivare från flera leverantörer från ett och samma system. I praktiken innebär detta en bättre överblick och därmed större sinnesro när du vill ha status på jobbköer, färdiga jobb, medieinformation, status på färgnivå och mycket mer, enligt Fujifilm.

”Kraftfullt, flexibelt och effektivt”

John Davies har titeln Workflow product group manager på Fujifilm i Europa.

– Fujifilms XMF PressReady ger en ny effektivitetsnivå för digital tryckproduktion och förser tryckleverantörer med ett kraftfullt, flexibelt och effektivt arbetsflödessystem som kan automatisera processer, effektivisera produktionen och spara värdefull tid genom att minimera fel, säger han i ett pressuttalande.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Signtools tog med nytt monteringsbord från Värmland

Signtools hade en helt färsk nyhet på Sign&Print-mässan med sitt nya monteringsbord från CWT. I montern stod också flera Tractus 3D-skrivare och arbetade vilket fick många att stanna till och titta.
512D6397-8667-47B9-AE9B-5FE97FE36F5F

Papyrus visade upp wrappingfolier och ny canvas av plast från haven

Papyrus som riktar sig till hela den grafiska branschen visade bland annat upp sina wrappingfolier  som tagits fram efter intervjuer med användare. De visade också en canvas av återvunnen plast från haven.
F4725B8D-C27F-464C-A8DD-2F9F1652B6E6

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2