Nedslag på minimässa

PUBLICERAD: 3 maj 2023
UPPDATERAD: 3 maj

Sign&Print tog en rundtur och träffade några av utställarföretagen på Storbildsbolagets minimässa i samband med att företaget hade öppet hus och invigning.

Mikael Agvald och Magnus Karlsson på Color Systems printade etiketter med variabeldata i en Epson-skrivare så att besökare kunde få sitt eget namn på en vattenflaska.

Anders Trillkott, Andreas Nilsson och Sebastian Odeldahl på Scandraft visade upp delar av sitt sortiment, bland annat Rangefabriken, I-profiler som tillverkas i Svalöv. Dessa skyltar tillverkas i våtbandlackad vit aluminium och pulverlackerad aluminium och finns i hundratals färger.

Steve Richardson och Edward Carney på Optimus pratade med besökarna om hur deras affärs- och MIS-system Optimus Dash kan förbättra och effektivisera företag, såväl produktion och affärsprocesser kan följas i realtid. Den brittiska leverantören har ett långt samarbete med Storbildsbolaget, en kund som varit väldigt betydelsefull för Optimus.

Joachim Wallgren på Hexis berättade bland annat om Hexperience-konceptet – hur man skapar sin egen personaliserade printfil för olika typer av dekorationer med en uppsjö av printfolier, mönster och laminat att välja emellan.

Christian Lauritsen applicerade och folierade en bil i Hexis-montern.

Produktchefen och försäljningschefen på Papyrus, Stellan Pehrson och Johan Svedung, mötte besökarna med bland annat pvc-fri storformatsmedia och car wrapping från Grafityp.

Storformatsskrivaren Canon Colorado 1650 stod i fokus i Canons hörna. Marcus Eriksson, Mattias Karlsson och Matteus Celinski visade bland annat upp utskriftsprover på blockout-print transparent film från rulle-till-rulle-skrivaren med UVgel-bläck. Nylanserade modulära Colorado M-serien var också ett givet samtalsämne med besökarna.

Thomas Lundgren och Niclas Ulriksson på NI Solutions la extra vikt vid att prata om sina olika färgstyrnings- och arbetsflödesprogramvaror samt hur de supporterar Storbildsbolaget i sitt pågående projekt att automatisera alla sina flöden.

Henrik Larsson Hedblom, säljare på Zünd Scandinavia, stod vid Storbildsbolagets G3-skärbord och berättade om alla dess finesser för att skära och fräsa.

Kungsbackabaserade GOP (Glasfiber & Plast) visade upp sina olika varumärken med skivmaterial i plast. De är också skandinavisk distributör av pappersbaserade skivor från Swedboard. Andreas Wiklund, teknisk innesäljare, och försäljningschef Kent Martinsson pratade om sitt sortiment med besökare under invigningsdagen.

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1