Nedslag på minimässa

PUBLICERAD: 3 maj 2023
UPPDATERAD: 3 maj

Sign&Print tog en rundtur och träffade några av utställarföretagen på Storbildsbolagets minimässa i samband med att företaget hade öppet hus och invigning.

Mikael Agvald och Magnus Karlsson på Color Systems printade etiketter med variabeldata i en Epson-skrivare så att besökare kunde få sitt eget namn på en vattenflaska.

Anders Trillkott, Andreas Nilsson och Sebastian Odeldahl på Scandraft visade upp delar av sitt sortiment, bland annat Rangefabriken, I-profiler som tillverkas i Svalöv. Dessa skyltar tillverkas i våtbandlackad vit aluminium och pulverlackerad aluminium och finns i hundratals färger.

Steve Richardson och Edward Carney på Optimus pratade med besökarna om hur deras affärs- och MIS-system Optimus Dash kan förbättra och effektivisera företag, såväl produktion och affärsprocesser kan följas i realtid. Den brittiska leverantören har ett långt samarbete med Storbildsbolaget, en kund som varit väldigt betydelsefull för Optimus.

Joachim Wallgren på Hexis berättade bland annat om Hexperience-konceptet – hur man skapar sin egen personaliserade printfil för olika typer av dekorationer med en uppsjö av printfolier, mönster och laminat att välja emellan.

Christian Lauritsen applicerade och folierade en bil i Hexis-montern.

Produktchefen och försäljningschefen på Papyrus, Stellan Pehrson och Johan Svedung, mötte besökarna med bland annat pvc-fri storformatsmedia och car wrapping från Grafityp.

Storformatsskrivaren Canon Colorado 1650 stod i fokus i Canons hörna. Marcus Eriksson, Mattias Karlsson och Matteus Celinski visade bland annat upp utskriftsprover på blockout-print transparent film från rulle-till-rulle-skrivaren med UVgel-bläck. Nylanserade modulära Colorado M-serien var också ett givet samtalsämne med besökarna.

Thomas Lundgren och Niclas Ulriksson på NI Solutions la extra vikt vid att prata om sina olika färgstyrnings- och arbetsflödesprogramvaror samt hur de supporterar Storbildsbolaget i sitt pågående projekt att automatisera alla sina flöden.

Henrik Larsson Hedblom, säljare på Zünd Scandinavia, stod vid Storbildsbolagets G3-skärbord och berättade om alla dess finesser för att skära och fräsa.

Kungsbackabaserade GOP (Glasfiber & Plast) visade upp sina olika varumärken med skivmaterial i plast. De är också skandinavisk distributör av pappersbaserade skivor från Swedboard. Andreas Wiklund, teknisk innesäljare, och försäljningschef Kent Martinsson pratade om sitt sortiment med besökare under invigningsdagen.

Läs vidare

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

För få utbildas – "Läget börjar bli kritiskt"

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar.
0023_210921

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)