HP breddar med mer datadriven produktion

PUBLICERAD: 4 maj 2023
UPPDATERAD: 4 maj
Programvarusviten HP PrintOS Software Suite har breddats för att ge kunder möjlighet att övervaka sin produktion i realtid, öka produktiviteten med upp till 50 procent med mera, enligt HP.

HP Indigo utökar sina mjukvarulösningar för att användare ska kunna utnyttja de avancerade möjligheter som kan uppnås genom att integrera mjukvara och datadrivna verktyg i tryckproduktionen.

Den nya HP PrintOS Software Suite både utökar och förenklar HP:s applikationsportfölj. Framåt kommer den att bestå av fyra moduler som kallas Power Packs.

HP PrintOS Suite är ett molnbaserat operativsystem, enligt HP utformat för att driva produktivitet och inspirera till innovation. I den nya programvarusviten finns verktyg för pressövervakning och produktivitetshantering, tillämpningar för konsekvent kvalitet mellan jobb, pressar och verksamheter, unika moduler för personalisering och kreativitet samt en förbättrad användarupplevelse från beställning till leverans.

Ny chef för affärsområdet

HP har utsett Petar Obradovic till chef för industriella mjukvarulösningar och skapat ett nytt dedikerat försäljningsteam för mjukvara.

– Våra mest framgångsrika och sofistikerade kunder förlitar sig på mjukvara för att maximera sin produktionseffektivitet, snabbt fatta smarta beslut och utöka sin portfölj, säger Noam Zilbershtain, general manager för HP Indigo och Scitex:

– Vi förstår att framgång i branschen för digital tryckproduktion är data- och programvarudriven, och vi vill att alla våra användare ska kunna utnyttja dessa resurser för att utveckla sin verksamhet.

Villighet att investera

I en nyligen genomförd NAPCO-undersökning svarade 58,6 procent av de tillfrågade att de kommer att öka produktiviteten genom ”kapitalinvesteringar som stödjer automatisering, effektivare arbetsflöden och snabba jobbyten”. PrintOS-sviten tillgodoser dessa behov och placerar HP Indigo strategiskt för att hjälpa tryckleverantörer att bli mer framgångsrika, säger HP i ett pressmeddelande.

Automation och övervakning

Företaget uppger vidare att programvarusviten gör att kunder kan övervaka sin produktion i realtid, öka produktiviteten med upp till 50 procent, automatisera processer som kvalitetskontroll och färgmatchning samt producera enhetliga utskrifter på olika typer av jobb, pressar och produktionsställen.

PrintOS Suite Power Packs kommer att erbjudas på abonnemangsbasis från och med den 1 juli 2023.

Läs vidare

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Åtta produktionslinjer i HP:s smarta Drupafabrik

På Drupa ska HP:s grundläggande tryckteknologier Indigo LEP/LEPx, HP Thermal Inkjet och HP Latex fortsätta driva branschens utveckling framåt.
Haim-Levit

Världspremiär för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på Drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en ny egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex