Når milstolpe med tonerpress

Foto: Pressbild
PUBLICERAD: 4 maj 2023
UPPDATERAD: 4 maj
Geir Thorbjørnsen (till höger) på CopyCat imponerades av utskrifternas matta och offsetliknande kvalitet.

Canon har sedan lanseringen av imagePRESS V1000 i april 2022 gjort över 250 installationer runtom i Europa. Tre av pressarna står hos CopyCat som blev ett av de första tryckerierna i Norge att testa tekniken.

Modellen V1000 bygger vidare på den beprövade imagePRESS-tekniken, men omfattar även en rad nya funktioner som enligt tillverkaren ska ge både optimal pålitlighet och driftstid. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det handlar bland annat om en ny överföringsteknik som ska säkerställa en jämn färgdistribution, integrerad POD-SURF-fixeringsteknik för jämn utskriftshastighet med 100 sidor per minut på en mängd olika material, registreringskorrigering i två steg som ska ge perfekta registrerings- och färginställningar samt möjligheten att trycka dubbelsidiga banderoller upp till 1,3 meter.

Pressen har även en särskild avkänningsenhet som tillval som automatiskt upptäcker utskrifter som inte matchar jobbets registrerings- och färginställningar. Om en avvikelse upptäcks görs en automatisk justering och dessa inställningar bibehålls sedan under hela körningen.

imagePRESS V1000 bygger vidare på befintlig teknik, men med en rad nya funktioner.
Offsetliknande kvalitet

En av kunderna som installerat imagePRESS V1000 är norska CopyCat som varit en trogen Canon-kund i 25 år. Företaget slog till på inte mindre än tre V1000-pressar.

– När vi såg testutskrifterna från imagePRESS V1000 imponerades vi av den matta och den offsetliknande kvaliteten. Och med tillvalet avkänningsenhet för färgjusteringar och registrering av fram- och baksida under körning kan vi säkerställa att utmatningskvaliteten är konsekvent under hela körningen, säger Geir Thorbjørnsen, en av grundarna och administrativ chef i företaget.

Andra faktorer som var viktiga för CopyCat i investeringsbeslutet var en högre hastighet, lägre energiförbrukning och möjligheten att producera dubbelsidiga banderoller. Detta sammantaget ska bredda företagets erbjudande.

– Vår erfarenhet av imagePRESS-teknik har alltid varit positiv, tack vare dess konsekvent höga kvalitet, produktivitet och pålitlighet. Våra nuvarande pressar har vi kört under mer än fem år och vi får fortfarande fantastiska kvalitetsresultat. Jag känner mig helt säker på att genom att investera i V1000, så installerar vi en lösning som vi kan lita på. Både nu och i framtiden, säger Geir Thorbjørnsen.

Pålitlighet och flexibilitet

Responsen som Canon fått från kunderna hittills handlar bland annat om hög produktivitet, ett brett och flexibelt användningsområde, korrekt registrering, hög kvalitet samt låg energiförbrukning.

– Vi vet att kommersiella tryckerier och interntryckerier får allt snävare tidsgränser och fler olikartade uppdrag. Den här produkten har designats för att överträffa kundens förväntningar av en tonerpress och ger både pålitlighet och flexibilitet för att möta kraven från dagens trycksaksinköpare, säger Jennifer Kolloczek, senior Europachef inom affärsutveckling, planering och innovation på Canon Production Print.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper