Når milstolpe med tonerpress

Foto: Pressbild
PUBLICERAD: 4 maj 2023
UPPDATERAD: 4 maj
Geir Thorbjørnsen (till höger) på CopyCat imponerades av utskrifternas matta och offsetliknande kvalitet.

Canon har sedan lanseringen av imagePRESS V1000 i april 2022 gjort över 250 installationer runtom i Europa. Tre av pressarna står hos CopyCat som blev ett av de första tryckerierna i Norge att testa tekniken.

Modellen V1000 bygger vidare på den beprövade imagePRESS-tekniken, men omfattar även en rad nya funktioner som enligt tillverkaren ska ge både optimal pålitlighet och driftstid. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det handlar bland annat om en ny överföringsteknik som ska säkerställa en jämn färgdistribution, integrerad POD-SURF-fixeringsteknik för jämn utskriftshastighet med 100 sidor per minut på en mängd olika material, registreringskorrigering i två steg som ska ge perfekta registrerings- och färginställningar samt möjligheten att trycka dubbelsidiga banderoller upp till 1,3 meter.

Pressen har även en särskild avkänningsenhet som tillval som automatiskt upptäcker utskrifter som inte matchar jobbets registrerings- och färginställningar. Om en avvikelse upptäcks görs en automatisk justering och dessa inställningar bibehålls sedan under hela körningen.

imagePRESS V1000 bygger vidare på befintlig teknik, men med en rad nya funktioner.
Offsetliknande kvalitet

En av kunderna som installerat imagePRESS V1000 är norska CopyCat som varit en trogen Canon-kund i 25 år. Företaget slog till på inte mindre än tre V1000-pressar.

– När vi såg testutskrifterna från imagePRESS V1000 imponerades vi av den matta och den offsetliknande kvaliteten. Och med tillvalet avkänningsenhet för färgjusteringar och registrering av fram- och baksida under körning kan vi säkerställa att utmatningskvaliteten är konsekvent under hela körningen, säger Geir Thorbjørnsen, en av grundarna och administrativ chef i företaget.

Andra faktorer som var viktiga för CopyCat i investeringsbeslutet var en högre hastighet, lägre energiförbrukning och möjligheten att producera dubbelsidiga banderoller. Detta sammantaget ska bredda företagets erbjudande.

– Vår erfarenhet av imagePRESS-teknik har alltid varit positiv, tack vare dess konsekvent höga kvalitet, produktivitet och pålitlighet. Våra nuvarande pressar har vi kört under mer än fem år och vi får fortfarande fantastiska kvalitetsresultat. Jag känner mig helt säker på att genom att investera i V1000, så installerar vi en lösning som vi kan lita på. Både nu och i framtiden, säger Geir Thorbjørnsen.

Pålitlighet och flexibilitet

Responsen som Canon fått från kunderna hittills handlar bland annat om hög produktivitet, ett brett och flexibelt användningsområde, korrekt registrering, hög kvalitet samt låg energiförbrukning.

– Vi vet att kommersiella tryckerier och interntryckerier får allt snävare tidsgränser och fler olikartade uppdrag. Den här produkten har designats för att överträffa kundens förväntningar av en tonerpress och ger både pålitlighet och flexibilitet för att möta kraven från dagens trycksaksinköpare, säger Jennifer Kolloczek, senior Europachef inom affärsutveckling, planering och innovation på Canon Production Print.

Läs vidare

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Papyrus visade upp wrappingfolier och ny canvas av plast från haven

Papyrus som riktar sig till hela den grafiska branschen visade bland annat upp sina wrappingfolier  som tagits fram efter intervjuer med användare. De visade också en canvas av återvunnen plast från haven.
F4725B8D-C27F-464C-A8DD-2F9F1652B6E6

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8