HP: Storformatsutskrifter med låg miljöpåverkan

PUBLICERAD: 5 maj 2023
UPPDATERAD: 5 maj

 

Över förväntan – ”Beyond Expectation˝ – sammanfattar den kommande Fespa-utställningen enligt HP. Foto: Pressbild

I Fespa-montern kommer HP lägga fokus på att visa tryckerier hur de kan kan nå nya höjder inom hållbarhet. Detta ska demonstreras i en röd tråd med storformatsmaskiner, vattenbaserat bläck i kartonger och företagets hållbarhetsprogram. 

Samlingsnamnet för HP:s utställning på Fespa-mässan i München är ”Beyond Expectation˝ med fokus på hållbarhet. Det innefattar dels hur tryckleverantörer kan dra nytta av HP:s storformatsteknik och deras olika digitala skrivare, dels fördelarna med att byta till vattenbaserat latexbläck som kommer i HP:s kartongbaserade EcoCarton-patroner, dels hur företag kan förbättra sin materialåtervinning genom programmet HP Planet Partners.

3,2 meter rullskrivare

Den senaste nyheten på hårdvarusidan HP Latex 2700, en 3,2 meter rullskrivare med kapacitet för vitt bläck. Under mässan får mässbesökare också en introduktion av Microsoft HoloLens och hur det är att arbeta i en mixad verklighet med skrivarens funktioner. Enligt HP handlar det om en ergonomisk, frikopplad och självständig holografisk enhet med företagsanpassade appar som förbättrar användarens precision och resultat i sitt arbete.

HP Latex 2700 printar med vitt bläck. Foto: Pressbild
Mer på hårdvarusidan

I HP:s monter väntas också andra bläckmaskiner. I ett urval visas hybridskrivaren HP R-series för flexibla och rigida material, 64 tums rulle till rulle-skrivaren Latex 800W med vitt bläck och inkluderad skärning samt HP Stitch S1000, en sublimeringsskrivare som kan laddas med 3,2 meter breda rullar.

En samling programvaror

Företaget demonstrerar också Professional Print Service Plans – en portfölj med service- och programvarulösningar. Ett av dessa program är HP Print Beat som syftar till att hjälpa tryckleverantörer att fjärrövervaka sin utskriftsproduktion. Ett annat program är HP Learn, en kunskapshubb som erbjuder kostnadsfri och premiumutbildning för att hjälpa tryckleverantörer att maximera sin produktivitet.

Läs vidare

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

För få utbildas – "Läget börjar bli kritiskt"

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar.
0023_210921

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)