Premiärvisar DTG-printer bland inspirationsytor

PUBLICERAD: 8 maj 2023
UPPDATERAD: 8 maj
Epsons senaste maskiner för sublimering, DTG och storformatsutskrifter med bläcktekniker som omfattar uv, eko solvent och resin visas upp på Fespa-mässan i München. Foto: Claes Nordström/Arkivbild

Epson tar tillfället i akt att lansera en helt ny maskin på Fespa-mässan. Nyheten är en kompakt DTG-printer i mellansegmentet för att trycka direkt på plagg.

Maskinvisningar och inspirerande tryck på olika applikationer väntar i Epsons Fespa-utställning. Epson kommer också visa hur de stärker sin position på DTG-marknaden (direct-to-garment) med en vidareutveckling av storformatsskrivaren SureColor F2100. På Fespa får den premiär – modell F2200 för att skriva ut direkt på plagg.

Nyheten SureColor F2200 är en kompakt skrivare, idealisk för nystartade företag eller företag med medelstora volymer som behöver hög flexibilitet, noggrannhet och snabba ledtider, enligt Epson. DTG-skrivaren är anpassad för att producera komplexa mönster på en mängd olika plagg, utrustad med Epsons skrivhuvudsteknik PrecisionCore MicroTFP.

Ger ökad produktivitet

Maskinmodellen ska enligt tillverkaren hålla extremt hög utskriftskvalitet samtidigt som den ger användaren en produktivitetsökning på upp till 25 procent jämfört med föregångaren. Istället för bläckpatroner är det påsar med UltraChrome DG2-bläck som används i skrivaren.

SureColor F2200 är Epsons senaste DTG-printer. Foto: Epson

– Även om DTG-marknaden har blivit en utmaning på grund av DTF-tekniken (direkt på film för transfertryck, reds anm) erbjuder den här utvecklingen nya och medelstora företag ett mycket kostnadseffektivt och flexibelt alternativ som ger enastående kvalitet och som enkelt kan skalas upp för att möta framtida behov, säger Heather Kendle, Europachef för produktledning inom affärsområdet Commercial & Industrial på Epson.

DTG- och DTF-utskrift

Medföljer gör även programvaran GarmentCreator2. Den syftar till att möjliggöra utskrifter av både DTG och DTF men ska också bidra till att förbättra kvaliteten på fina linjer och liten text.
SureColor F2200 erbjuder en rad förbättrade funktioner som är utformade med användarvänlighet i åtanke och gör det möjligt för företag att bibehålla höga produktions- och kvalitetsnivåer utan att behöva specialiserade operatörer.

Flera andra maskiner ur Epsons skrivarsortiment kommer också demonstreras live i montern. Det handlar bland annat om Epsons senaste maskiner för sublimering, DTG och storformatsutskrifter med bläcktekniker som omfattar uv, eko solvent och resin.

Profilprodukter och klädtryck

I utställningen blir det också vad Epson kallar en personaliseringszon där det kommer att visas upp olika typer av profilprodukter de har tryckt. Specialdesignade t-shirtar, canvasapplikationer, muggar, anteckningsböcker, telefonfodral, glasunderlägg och vattenflaskor är några exempel.

Det kommer också finnas andra ytor för att inspirera Fespa-besökarna. Det görs dels med exklusivare klädtryck med en rad olika tyger från modeskapare runt om i världen, dels med större personaliserade prylar såsom skidor, surfbrädor, solstolar, handdukar och en färgglatt folierad jetski.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Signtools tog med nytt monteringsbord från Värmland

Signtools hade en helt färsk nyhet på Sign&Print-mässan med sitt nya monteringsbord från CWT. I montern stod också flera Tractus 3D-skrivare och arbetade vilket fick många att stanna till och titta.
512D6397-8667-47B9-AE9B-5FE97FE36F5F

Papyrus visade upp wrappingfolier och ny canvas av plast från haven

Papyrus som riktar sig till hela den grafiska branschen visade bland annat upp sina wrappingfolier  som tagits fram efter intervjuer med användare. De visade också en canvas av återvunnen plast från haven.
F4725B8D-C27F-464C-A8DD-2F9F1652B6E6

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8