På mässan: Storformatsmaskiner med flera färgval

PUBLICERAD: 9 maj 2023
UPPDATERAD: 9 maj
Planprintrar och en rulle till rulle-skrivare visas i Swissqprints utställning på Fespa-mässan i München. Foto: Pressbild

Swissqprint ställer upp tre maskinmodeller i drift på Fespa. Dessa är schweiziska tillverkarens senaste planprintrar, Nyala och Kudu, samt rulle till rulle-skrivaren Karibu.

Det blir maskinuppvisning hos Swissqprint när de ställer ut på Fespa i München, 23 till 26 maj. Med sig tar företaget senaste generation maskiner, flatbäddsskrivarna Nyala och Kudu och rullskrivaren Karibu. Det är storformatsmaskiner som levererar en maximal upplösning på 1350 dpi, tillverkarens senaste skrivhuvudsteknik som ger exakt placering av bläckdroppar på substraten som printas, enligt Swissqprint.

Neonfärger och vitt

När det kommer till färgval i skrivarna har de förutom ljusa färger även möjlighet att printa med vitt, effektlack och spotfärger som orange, neonrosa och neongult. Swissqprints återförsäljare Nize Equipment kommer att finnas på plats med personal, tillgängliga för bland annat de nordiska kunderna.

– Vårt mål är att visa leverantörer av trycktjänster hur de kan hävda sig på marknaden, säger Carmen Eicher, chef för försäljning och marknadsföring på swissqprint, säger hon i ett pressmeddelande och tillägger att det gäller på alla nivåer – när det gäller kvalitet, tillämpningsområde, lönsamhet och hållbarhet.

UV-utskrifter med neonbläck

Det ska också bli ett applikationsgalleri i montern som syftar till att visa mässpubliken storformatsskrivarnas mångsidighet och vad de kan prestera. En särskild utställning kommer också byggas upp med fokus på UV-utskrifter med neonbläck.

Carmen Eicher framhåller att alla skrivare kännetecknar en hållbar och lönsam produktion på flera områden.

– Hela swissqprint-sortimentet är mycket energieffektivt i enlighet med ISO 20690-standarden, vilket nyligen har bekräftats genom tester från tredje part, säger hon.

Läs vidare

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)