På mässan: Storformatsmaskiner med flera färgval

PUBLICERAD: 9 maj 2023
UPPDATERAD: 9 maj
Planprintrar och en rulle till rulle-skrivare visas i Swissqprints utställning på Fespa-mässan i München. Foto: Pressbild

Swissqprint ställer upp tre maskinmodeller i drift på Fespa. Dessa är schweiziska tillverkarens senaste planprintrar, Nyala och Kudu, samt rulle till rulle-skrivaren Karibu.

Det blir maskinuppvisning hos Swissqprint när de ställer ut på Fespa i München, 23 till 26 maj. Med sig tar företaget senaste generation maskiner, flatbäddsskrivarna Nyala och Kudu och rullskrivaren Karibu. Det är storformatsmaskiner som levererar en maximal upplösning på 1350 dpi, tillverkarens senaste skrivhuvudsteknik som ger exakt placering av bläckdroppar på substraten som printas, enligt Swissqprint.

Neonfärger och vitt

När det kommer till färgval i skrivarna har de förutom ljusa färger även möjlighet att printa med vitt, effektlack och spotfärger som orange, neonrosa och neongult. Swissqprints återförsäljare Nize Equipment kommer att finnas på plats med personal, tillgängliga för bland annat de nordiska kunderna.

– Vårt mål är att visa leverantörer av trycktjänster hur de kan hävda sig på marknaden, säger Carmen Eicher, chef för försäljning och marknadsföring på swissqprint, säger hon i ett pressmeddelande och tillägger att det gäller på alla nivåer – när det gäller kvalitet, tillämpningsområde, lönsamhet och hållbarhet.

UV-utskrifter med neonbläck

Det ska också bli ett applikationsgalleri i montern som syftar till att visa mässpubliken storformatsskrivarnas mångsidighet och vad de kan prestera. En särskild utställning kommer också byggas upp med fokus på UV-utskrifter med neonbläck.

Carmen Eicher framhåller att alla skrivare kännetecknar en hållbar och lönsam produktion på flera områden.

– Hela swissqprint-sortimentet är mycket energieffektivt i enlighet med ISO 20690-standarden, vilket nyligen har bekräftats genom tester från tredje part, säger hon.

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1