Världspremiärer och nya Colorado M-serien

PUBLICERAD: 10 maj 2023
UPPDATERAD: 11 maj
Canon fortsätter på temat Make it Big likt i fjol. På Fespa 2023 dukar de upp med arbetsflödeslösningar, flatbäddskrivare, rulle till rulle-skrivare och en och annan världspremiär i utställningen. Foto: Claes Nordström

Canon kommer till Fespa med sin storformatsportfölj under parollen Make it Big. I ett urval visas flatbäddsserien Arizona XT för höga volymer och den helt nya Colorado M-serien. Företaget hintar också om att de ska avslöja världspremiärer på mässan.

Besökare på Fespa-mässan som kliver in i Canons utställning kommer att få se den helt nya Colorado M-serien som består av två modeller M3 och M5. Det handlar om modulära UVgel-skrivare, rulle till rulle, för grafik i stora format som kan konfigureras efter olika behov och som även kan uppgraderas vid senare tillfälle för att öka produktionen. Ett urval av funktioner som går att välja på är blandad glättig och matt utskrift och utskrift med vitt bläck.

Canon har för sin skrivarserie Colorado även utvecklat inline-lösningar i samarbete med det italienska företaget Fotoba för större tapetproduktioner och printfabriker som kommer med upprullning, skärning och stapling i efterbehandlingsledet.

Canon Colorado M-serien finns i två modeller. Dessa kommer att kunna skådas på Fespa-mässan i München. Foto: Pressbild
UV-flatbädd för industriellt tryck

På uv-flatbäddssidan blir det print i höga volymer med Canon Arizona XT-serien. I high-key-läget går det att nå hastigheter upp till 52,8 kvadratmeter i timmen, enligt Canon till oslagbar kvalitet. Åtta eller tio utskriftslägen är valbart.

Skrivaren, anpassad för industriellt produktion av grafik och display-produkter, erbjuder även ett tillval för rullmedia för att löpande kunna skriva ut både rigida och flexibla material. Bläckstrålesystemet är utrustat med VariaDot-teknik. Bläckdroppar avlossas på substrat i storlekar från 42 pikoliter ända ner till 6 pikoliter för att producera ännu skarpare bildmotiv.

Canon tar även med inkjetserien imagePROGRAF GP. Storformatsskrivare, rulle till rulle, i totalt fyra modeller. Dessa har vatten- och pigmentbaserat fluorecerande bläck för utskrifter med antingen sex eller elva färger.

Verktyg för arbetsflöden

En räcka arbetsflödeslösningar visas också med programvarusviten Prisma XL Suite. Enligt Canon är det verktyg utformade för att hjälpa grafiker och storformatstryckerier att skapa fantastiska utskriftsapplikationer och behålla kontrollen över skrivaren.

Utlovar världsnyheter

Bland all hårdvara i utställningen kommer Canon inspirera besökarna med applikationer inom olika segment såsom dekor, inredning, etikett och förpackning.

Och enligt Canon tar det inte stopp där. Under mässan meddelar kommer det även att avslöjas ett antal världspremiärer. Vad återstår att se, men enligt tillverkaren handlar det om att hjälpa användare att ta automation och kreativitet till nya nivåer.

Läs vidare

Original Tryckeri får ny ägare – "Branschen måste konsolideras"

Investmentbolaget Gerdins Invest förvärvar 60 procent av aktierna i Original Tryckeri Norrland och dotterbolaget Original Tryckeri Lycksele. Bolagen har tryckeriverksamhet i Umeå och Lycksele.
orginaltryckeri-

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Senaste nytt

Original Tryckeri får ny ägare – "Branschen måste konsolideras"

Investmentbolaget Gerdins Invest förvärvar 60 procent av aktierna i Original Tryckeri Norrland och dotterbolaget Original Tryckeri Lycksele. Bolagen har tryckeriverksamhet i Umeå och Lycksele.
orginaltryckeri-

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa