Världspremiärer och nya Colorado M-serien

PUBLICERAD: 10 maj 2023
UPPDATERAD: 11 maj
Canon fortsätter på temat Make it Big likt i fjol. På Fespa 2023 dukar de upp med arbetsflödeslösningar, flatbäddskrivare, rulle till rulle-skrivare och en och annan världspremiär i utställningen. Foto: Claes Nordström

Canon kommer till Fespa med sin storformatsportfölj under parollen Make it Big. I ett urval visas flatbäddsserien Arizona XT för höga volymer och den helt nya Colorado M-serien. Företaget hintar också om att de ska avslöja världspremiärer på mässan.

Besökare på Fespa-mässan som kliver in i Canons utställning kommer att få se den helt nya Colorado M-serien som består av två modeller M3 och M5. Det handlar om modulära UVgel-skrivare, rulle till rulle, för grafik i stora format som kan konfigureras efter olika behov och som även kan uppgraderas vid senare tillfälle för att öka produktionen. Ett urval av funktioner som går att välja på är blandad glättig och matt utskrift och utskrift med vitt bläck.

Canon har för sin skrivarserie Colorado även utvecklat inline-lösningar i samarbete med det italienska företaget Fotoba för större tapetproduktioner och printfabriker som kommer med upprullning, skärning och stapling i efterbehandlingsledet.

Canon Colorado M-serien finns i två modeller. Dessa kommer att kunna skådas på Fespa-mässan i München. Foto: Pressbild
UV-flatbädd för industriellt tryck

På uv-flatbäddssidan blir det print i höga volymer med Canon Arizona XT-serien. I high-key-läget går det att nå hastigheter upp till 52,8 kvadratmeter i timmen, enligt Canon till oslagbar kvalitet. Åtta eller tio utskriftslägen är valbart.

Skrivaren, anpassad för industriellt produktion av grafik och display-produkter, erbjuder även ett tillval för rullmedia för att löpande kunna skriva ut både rigida och flexibla material. Bläckstrålesystemet är utrustat med VariaDot-teknik. Bläckdroppar avlossas på substrat i storlekar från 42 pikoliter ända ner till 6 pikoliter för att producera ännu skarpare bildmotiv.

Canon tar även med inkjetserien imagePROGRAF GP. Storformatsskrivare, rulle till rulle, i totalt fyra modeller. Dessa har vatten- och pigmentbaserat fluorecerande bläck för utskrifter med antingen sex eller elva färger.

Verktyg för arbetsflöden

En räcka arbetsflödeslösningar visas också med programvarusviten Prisma XL Suite. Enligt Canon är det verktyg utformade för att hjälpa grafiker och storformatstryckerier att skapa fantastiska utskriftsapplikationer och behålla kontrollen över skrivaren.

Utlovar världsnyheter

Bland all hårdvara i utställningen kommer Canon inspirera besökarna med applikationer inom olika segment såsom dekor, inredning, etikett och förpackning.

Och enligt Canon tar det inte stopp där. Under mässan meddelar kommer det även att avslöjas ett antal världspremiärer. Vad återstår att se, men enligt tillverkaren handlar det om att hjälpa användare att ta automation och kreativitet till nya nivåer.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper