Agfa förenklar snabba hybridutskrifter

PUBLICERAD: 16 maj 2023
UPPDATERAD: 16 maj
Agfas Tauro H3300 LED har fått ett tillskott med en Flex RTR-modul. Foto: Pressbild

Företaget står redo att visa en ny rulle-till-rulle-modul för sin serie bläckstråleskrivare, Tauro H3300 LED. Detta kommer att ske på Fespa i München den 23-26 maj.

Printmodulen Flex RTR erbjuder möjligheten att snabbt växla mellan styva och flexibla medier för att bibehålla en hög produktivitetsnivå. Enligt Agfa kan leverantörer av storformatstryck dra nytta av den ökade flexibiliteten hos Flex RTR-modulen, som inte behöver demonteras när man byter från rullar till mediaskivor eller ark. Detta förbättrar skrivarens drifttid och ökar effektiviteten – en modul som markerar nästa steg i utvecklingen av hybridutskrifter med Jeti Tauro.

– Automatisering står i centrum för vårt utvecklingsspår, säger Dieter Jancart, segmentchef för Agfas bläckstrålesystem i high end-segmentet.

– Beroende på företagens specifika jobbtyper och utskriftskrav kommer vi att erbjuda en skräddarsydd lösning som säkerställer den mest effektiva hanteringen, oavsett om det handlar om styva eller flexibla medier eller en kombination av båda.

905 kvadratmeter i timmen

Flex RTR utvecklades för att matcha ett pass-utskriftsläget i Tauro H3300 UHS LED, med en utskriftshastighet på upp till 905 kvadratmeter i timmen. Den är ergonomisk och användarvänlig, enligt Agfa, och med ett enda knapptryck kan rullens spänning kontrolleras.

En eller två rullar

Flex RTR-modulen fungerar för tryckning med både en och två rullar, bredder på 3,3 meter respektive 1,6 meter, med en maximal rulldiameter på 400 millimeter och en vikt på 450 kg för varje rulle. Att växla från tryck mellan en eller två rullar och  tillbaka är en snabb och okomplicerad process som kan utföras av en enda operatör.

Kamerasystem läser av

För att säkerställa korrekt dubbelsidig utskrift läser det integrerade kamerasystemet av QR-koder som genereras i skrivarens gränssnitt för att lokalisera den exakta bildplatsen och justera utskriftspositionen i början av varje jobb. Om utskriften på baksidan stoppas oväntat identifierar kamerasystemet vilken bild som ska skrivas ut så att produktionen kan återupptas snabbt och felfritt, enligt företaget.

Agfa meddelar att den nya Flex RTR-modulen redan nu finns tillgänglig för alla Tauro H3300 LED-skrivare.

Läs vidare

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1