Zünd följer upp med skärnyheter

PUBLICERAD: 16 maj 2023
UPPDATERAD: 16 maj
Robot PortaTable 130 lyfter av färdigskurna produkter från skärbordet.

Den stora Fespa-nyheten i portföljen är Q-Line – ett automatiskt flöde från pall till uppläggning för skärning till avlastning på pall. Det blir också visning av mindre robotar som utför olika arbetsuppgifter vid två uppställda skärbord.

Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3 för över ett decennium sedan. I april i år kom släppte företaget nyheten om uppföljaren – Q-line. På Fespa kommer Zünd att fira lanseringen av sin nya helt integrerade systemlösning för automatiserad och fristående pall till pall-produktion. Den nya produktionslinjen kommer dock inte kunna demonstreras live på plats på grund av de begränsningar som finns i mässmiljön, meddelar företaget. Istället blir det en presentation via en tv-skärm och samtal med besökarna om det nya maskinflödet.

Programvara för effektiv produktion

Den schweiziska tillverkaren kombinerar även sina digitala skärsystem med intelligenta programvaruverktyg och olika lösningar för automatiserad materialhantering. På Fespa meddelar företaget att de kommer att visa hur detta upplägg kan göra digital skärning ännu mer effektiv och kostnadseffektiv.

PrimeCenter-programvaran är enligt Zünd ett exempel på ett snabbt och effektivt arbetsflöde för prepress. Den förbereder tryck- och skärdata i en automatiserad och standardiserad process och fungerar som en virtuell kontrollcentral. Med några få klick kan användaren skapa inbäddade layouter för utskrift och skärning, färdiga att användas.

Nätt robotlösning lyfter av

Ett annat exempel på hur produktionen kan automatiseras är Robot PortaTable 130. En relativt liten robot som kan stå oskyddad vid ett skärbord och till exempel sortera utskurna skyltar och lyfta över dem i olika lådor. Detta kommer att visas i kombination med skärbordet S3 L-1200. Även ett G3 L-2500-bord ställs ut, även den med en robot som laddar arkskivor.

Läs vidare

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Scandinavian Print Group expanderar ytterligare

Tryckerikoncernen öppnar plånboken igen.
Esben_Mols_Kabell

Senaste nytt

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2