Zünd följer upp med skärnyheter

PUBLICERAD: 16 maj 2023
UPPDATERAD: 16 maj
Robot PortaTable 130 lyfter av färdigskurna produkter från skärbordet.

Den stora Fespa-nyheten i portföljen är Q-Line – ett automatiskt flöde från pall till uppläggning för skärning till avlastning på pall. Det blir också visning av mindre robotar som utför olika arbetsuppgifter vid två uppställda skärbord.

Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3 för över ett decennium sedan. I april i år kom släppte företaget nyheten om uppföljaren – Q-line. På Fespa kommer Zünd att fira lanseringen av sin nya helt integrerade systemlösning för automatiserad och fristående pall till pall-produktion. Den nya produktionslinjen kommer dock inte kunna demonstreras live på plats på grund av de begränsningar som finns i mässmiljön, meddelar företaget. Istället blir det en presentation via en tv-skärm och samtal med besökarna om det nya maskinflödet.

Programvara för effektiv produktion

Den schweiziska tillverkaren kombinerar även sina digitala skärsystem med intelligenta programvaruverktyg och olika lösningar för automatiserad materialhantering. På Fespa meddelar företaget att de kommer att visa hur detta upplägg kan göra digital skärning ännu mer effektiv och kostnadseffektiv.

PrimeCenter-programvaran är enligt Zünd ett exempel på ett snabbt och effektivt arbetsflöde för prepress. Den förbereder tryck- och skärdata i en automatiserad och standardiserad process och fungerar som en virtuell kontrollcentral. Med några få klick kan användaren skapa inbäddade layouter för utskrift och skärning, färdiga att användas.

Nätt robotlösning lyfter av

Ett annat exempel på hur produktionen kan automatiseras är Robot PortaTable 130. En relativt liten robot som kan stå oskyddad vid ett skärbord och till exempel sortera utskurna skyltar och lyfta över dem i olika lådor. Detta kommer att visas i kombination med skärbordet S3 L-1200. Även ett G3 L-2500-bord ställs ut, även den med en robot som laddar arkskivor.

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1