Kodak släpper ny molntjänst för filhantering

PUBLICERAD: 17 maj 2023
UPPDATERAD: 17 maj
Kodak ger kunder större möjligheter med molntjänsten Prinergy Access. Foto: Pressbild

Kodak utökar sitt molnbaserade erbjudande med att lansera Kodak Prinergy Access, en lösning för att förenkla filhanteringen för tryckerier – och tryckköpare.

– Vi är mycket glada över att Prinergy Access nu är tillgängligt över hela världen. Det gör det möjligt för kommersiella tryckerier av alla storlekar att enkelt dra nytta av våra oöverträffade verktyg för automatisering av prepress och utskrift samt för kundsamarbete, säger Jim Barnes, Kodaks chef för it-implementeringar, om att de nu utökar sitt programvarupaket Prinergy.

En effektivare filhantering

Enligt Kodak syftar den nya mjukvaran till att effektivisera tryckeriers filflöden från uppladdning till godkännande. Tryckeriernas kunder å sin sida kan ladda upp pdf-filer, kommentera, göra kvalitetskontroller i preflight samt godkänna filer vart än i världen de befinner sig.

För stora och små tryckerier

Prinergy Access, som tidigare gått under namnet Prinergy On Demand Access innehåller Preflight+, färghantering, backup, filhantering med mera. Det kan enligt företaget integreras sömlöst i alla utskriftsproduktionsmiljöer med Kodaks eller andras digitalpressar samt arbetsflödeslösningar, däribland Kodaks egna Prinergy Workflow.

Säkerhet med molnplattform

Kodak skriver i ett pressmeddelande att Prinergy Access drar full nytta av Microsoft Azures plattform som ger mångsidighet, tillförlitlighet och säkerhet. Programvaran gör det möjligt för tryckerier att använda den senaste, mest tillförlitliga it-infrastrukturen utan kostnader och ansvar för underhåll och skötsel.

– Tryckerier kan använda Prinergy Access omedelbart utan komplicerad implementering och utan att behöva investera i underhåll av ytterligare hårdvara eller it-infrastruktur.

Läs vidare

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1