Rykande färsk Sign&Print-tidning

Foto: Claes Nordström
PUBLICERAD: 19 maj 2023
UPPDATERAD: 19 maj
Nya Sign&Print-tidningen finns nu att beställa i vår webbshopp.

Det nya numret av Sign&Print är ute. En tidning laddad med nyheter, reportage och en temaspecial inför Fespa.

I det här numret ger vi en försmak på produktnyheter som utställare visar upp på Fespa-mässan i München, 23–26 maj 2023. Möt ett urval av alla utställarföretag på 16 sidor. Ett exemplar av tidningen går nu att beställa i vår webbshop. Där finns också möjlighet att teckna en helårsprenumeration.

Satsningar på digitaltryck

Förutom vårt mässfokus kan du läsa om företag som berättar om sina senaste maskininvesteringar, affärsstrategier och hur de ser på framtiden i branschen. Vi har bland annat besökt tryckerier som har uppdaterat sina digitala tryckeriavdelningar. Dels tittar vi närmare på ett automatiserat flöde för e-handel och ritningsproduktion i Stockholm, dels produktionsskrivare för broschyrproduktion och alla möjliga trycksaker på tryckerier i Gävle och Göteborg. Vi har också åkt till skånska Sjöbo för att besöka Vollsjö Tryck. Där är en ny offsetpress på plats för att kunna hantera ökande tryckvolymer av bland annat bipacksedlar.

Profilföretag med eget tryck

I längre reportage får du även möta spännande veteranstöds- och profilföretaget Rekyl som tagit tjuren vid hornen och investerat i en egen maskinpark för t-shirttryck, samt grossisten Färggrossen i Nybro som gjort en mångmiljonsatsning för att utveckla ett unikt butikskoncept och producera egna digitaltryckta tapeter.

De firar jubileum

Det blir också långläsning om Bok & Tryck som firar hundra år som tryckeri. I en intervju med Per Norin får vi en titt i backspegeln på den hundraåriga tryckerihistorien och en framåtblick på företagets specialitet med tryck och produktion av hängetiketter.

Som vanligt håller tidningen också dig uppdaterad med branschnyheter, företagsförvärv och produktlanseringar.

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1