Nyheter i portföljen visas under Fespa

PUBLICERAD: 22 maj 2023
UPPDATERAD: 22 maj
Vanguard kommer att presentera en nyhet under årets Fespa-mässa. Vad det handlar om är än så länge hemligt. Foto: Arkiv/Claes Nordström

Marabu kommer att finnas representerade på Fespa både med egen monter och genom att flera av leverantörerna ställer ut på mässan. Ett gäng intressanta lanseringar utlovas.

Personal från Marabu Scandinavia kommer att finnas på plats i München under mässan för att guida besökarna rätt bland alla de produkter som företaget erbjuder inom segmenten screen, tampo, digitaltryck och flytande laminat.

I Marabus egen monter är det digitaltrycket som står i fokus med lösningar för kommersiellt och industriellt tryck, inte minst de egna bläcken, samt service och hållbarhet. På mässan närvarar också flera av Marabus samarbetspartners som har med sig ett antal mässnyheter.

Förra våren blev Marabu försäljningspartner för amerikanska Vanguard som bland annat erbjuder storformatsskrivare med UV-LED som kunden kan anpassa med antalet skrivhuvuden efter behov. Företaget har på kort tid vunnit marknadsandelar i Europa och under Fespa kommer en produktnyhet att avslöjas. Vad det handlar om är än så länge hemligt.

Tryckeriet Exakta investerade tidigare i år i en EFI Vutek h5 hybridskrivare, en modell som visas under Fespa. Foto: Arkiv/Anja Degerholm
Storformat och textiltryck

Sign&Print skrev tidigare i våras om Exaktas investering i en hybridskrivare från EFI av modellen Vutek h5 med digital inkjet-teknik och LED-härdning. En maskin som klarar både rull- och skivmaterial i stora volymer med maximalt 3,20 meter i bredd. EFI ställer ut denna modell tillsammans  med flera andra av företagets lösningar.

Roland DG gjorde nyligen ett stort släpp med bland annat tre nya storformatsskrivare i TrueVIS-serien med rulle till rulle. På Fespa visar de dessa och UV-flatbädden VersaOBJECT, samt nya VersaStudio BN20-D som är en DTF-lösning av desktopmodell.

Textiltryck står i fokus även i D.gens monter som visar produktiva sublimeringsskrivare. Bland annat tar de med sig en skrivare för direkttryck och soft signage och en skrivare som trycker på blueback-papper. D.gen visar även en modell för hemdekoration och kläder som använder pigmentbläck.

DTF-skrivaren VersaStudio BN20-D. Foto: Pressbild
Nytt inom screentryck

Hos Grünig och Sign Tronic kretsar allt kring screentryck. De två företagen har en gemensam vision om att förenkla screentrycket med maskiner för schablontillverkning och helautomatiska tvätt- och torklinjer samt CTS (Computer to Screen). Även Sakurai presenterar lösningar för screentryck för industriella applikationer och visar fyra nya tryckpressar med olika funktioner.

Fespa Global Print Expo äger rum på Messe Munich i München den 23–26 maj.

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1