De spanade på produktiva DTF-lösningar

PUBLICERAD: 2 juni 2023
UPPDATERAD: 2 juni
Ni Solutions försäljningschef Magnus Lundgren och produktchef Peter Lofthag träffade kunder och spanade efter nya säljobjekt på Fespa-mässan.

Återförsäljaren NI Solutions var inte bara på Fespa-mässan för att träffa kunder och presentera skär- och printnyheter för olika typer av grafisk produktion. De letade också efter samarbeten för att bredda sitt sortiment med en högvolymsprodukt för att skriva ut transfer.

För närvarande säljer NI Solutions Epsons senaste lösningar i DTG- och DTF-segmentet, SureColor F2200 och F3000, för att printa direkt på plagg eller på transferfilm. Men på Fespa-mässan höll företaget också ögonen öppna efter en produkt som kan bredda sortimentet. Speciellt är det en rulle till rulle-lösning för högvolymsprint av transfer som står på önskelistan, enligt försäljningschefen Magnus Lundgren.

– Vi vill komplettera med något som är ännu mer produktionseffektivt i vårt sortiment.

Många exempel på mässan

DTF-lösningar generellt, i större och mindre storlekar för att skriva ut direkt på transferfilm, fanns det gott om i tillverkarnas montrar på Fespa. Peter Lofthag, produktchef på NI Solutions, förklarar att de främst letar efter en trygg och stabil tillverkare med många år bakom sig i branschen.

– Alla söker återförsäljare, men vi har inte riktigt valt vilka vi vill jobba med. Alla har sina olika vägar till printhuvuden. Vi vill ha ett bra system där vi vet att det finns bra tillverkare bakom och så vidare.

Caldera ställde ut på Fespa med mjukvara för skärning och print.
Bästa återförsäljare två år i rad

De flesta av NI Solutions uppåt 15 leverantörer på både hård- och mjukvarusidan medverkade på årets Fespa-mässa. Caldera var ett av företagen, en arbetsflödesutvecklare med mjukvara för skärning och print. Två år i rad ha NI Solutions utsetts till deras bästa återförsäljare. Även Enfocus som är en stor leverantör på arbetsflödessidan visade upp sina nyheter. Automatisering av förflödena inom storformat blir allt vanligare och vi säljer allt fler sådana lösningar till våra nordiska kunder, säger Magnus Lundgren.

Magnus Lundgren visar upp figurskärning i en av Comagravs skärmaskiner.
Presenterade mindre skärbord

På efterbehandlingssidan säljer NI Solutions den tjeckiska tillverkaren Comagravs skärbord. I deras mässmonter tog de fasta på att demonstrera sina senaste mindre skärbordsmodeller för bland annat skyltproduktion. Det minsta är 1,5 x 1,7 meter. Det kan jämföras med de annars riktigt stora skärborden tillverkaren tar fram i stil med 6 x 18 meter. Peter Lofthag säger att det handlar om prisvärda och stabila maskiner:

– Comagrav kommer ursprungligen från träindustrin och har extremt hög precision på sina grejer.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2