Designverktyg: Fler möjligheter till personlig prägel

PUBLICERAD: 15 juni 2023
UPPDATERAD: 15 juni
Leon Verkerk, affärsutvecklingschef på Taopix och Björn Olsson, vd för nordiska återförsäljaren VBS.

Att Taopix enbart har fokus på att personalisera fotoböcker är nu som bortblåst. Designverktyget har i dag utökats till ett erbjudande som innefattar de flesta tillämpningar.

Den brittiska mjukvaruutvecklaren Taopix är möjligen sedan länge mest ett bekant designverktyg för att personalisera fotoböcker. I dag är möjligheterna så mycket större och omfattar andra applikationer och för den delen också andra affärsområden. Det säger Leon Verkerk, affärsutvecklingschef på Taopix:

– I teorin kan vi personalisera alla produkter man kan tänka sig. Det är möjligt med Taopix. Det du gör är att du erbjuder din slutanvändare fotoböcker, almanackor, flaskor och pennor. Alla produkter där människor vill addera en text eller ett motiv,

Möjligheter till skapande

Förutom att skapa designer och layouter – text och bilder går det att addera tillval till kunderna så att de kan göra fler val, till exempel välja omslagsstorlek, material, färg och förädling såsom prägling, gravering och foliering. Det går också att se en 3d-renderad bild på designen som skapas. Dessa kan sedan produceras i obegränsat antal vare sig det är profilprodukter, fotoböcker eller t-shirtar. Ett av de senaste tilläggen är att det går att arbeta med QR-koder via bild på en smartphone för att designa en produkt.

Programvaruplattformen Taopix finns tillgänglig både som online- eller offline-version och erbjuds enligt en licensmodell. Vanligtvis integreras designverktyget med olika plattformslösningar för e-handelsplatser och affärssystem.

Enkelt för kunder

Han säger att det e-handelsföretag huvudsakligen brottas med är sökmotoroptimering och att generera trafik till e-handelsplattformar, men i all väsentlighet också att behålla trycksaksköparna när de väl är där. Då är det viktigt att göra det smidigt och enkelt för dem att designa sina trycksaker och lägga en order.

– Det vi gör är att vi gör det enkelt för våra kunder att sälja till deras kunder.

Taopix visade upp sina senaste programvarunyheter på Fespa-mässan i München i slutet av maj.

Han påtalar vidare att det som gjort deras programvara till en succé är att Taopix inte har några begränsningar. Kunder som är i färd med att bygga upp sina e-handelsplatser, exempelvis via Shopify, kan göra det helt efter sina behov. Taopix kan anpassas i enlighet med kundens önskemål. Kundens front end-lösning behöver inte alltid se likadan ut.

– Du kan bygga upp din egen väg till framgång, säger Leon Verkerk.

”Värd att titta närmare på”

Björn Olsson, vd på VBS, som säljer programvaran i Norden ser positivt på hur möjligheterna har breddats med mjukvaran, och vad designverktyget kan göra för kunder.

– Det gör det intressantare och helt enkelt mer säljbart för att uttrycka det krasst.

– Det är väldigt spännande och en produkt som är värd att titta närmare på oavsett vilken fas man är i som tryckare eller som trycksaksproducent, säger Björn Olsson om utvecklingen som skett.

Läs vidare

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Åtta produktionslinjer i HP:s smarta Drupafabrik

På Drupa ska HP:s grundläggande tryckteknologier Indigo LEP/LEPx, HP Thermal Inkjet och HP Latex fortsätta driva branschens utveckling framåt.
Haim-Levit

Världspremiär för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på Drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en ny egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex