Firar 20-årsjubileum med ny version

PUBLICERAD: 15 juni 2023
UPPDATERAD: 15 juni
ECO3 släpper ny version av sitt arbetsflöde, Apogee 13, som kommer med flera förenklingar för användaren. Foto: Pressbild

ECO3, tidigare Agfa Offset Solutions, lanserar den senaste versionen av sin programvara för automatiserat arbetsflöde, Apogee. Släppet kom på 20-årsdagen av den första utgåvan.

Version 13, tillgänglig från och med 8 juni, introducerar användarspecifika uppgraderingar som inkluderar utökat stöd för produktversionering, en flerstegs online-godkännandeprocess och ännu fler funktioner för förpackningsproduktion.

Mjukvarulösningen Apogee, som är kärnan i många offsetproduktioner runt om i världen, har ständigt höjt ribban, enligt ECO3. Sedan ApogeeX 1.0 först lanserades 2003 har man kontinuerligt investerat i att automatisera arbetsflöden som svar på allmänna marknadstrender, samt introducerat operativa förbättringar och nya funktioner.

– Den senaste uppdateringen tillgodoser de specifika behoven hos användare inom branscher som läkemedel och FMCG (Fast Moving Consumer Goods, snabbrörliga konsumentvaror reds anm.) med nya avancerade automatiserings- och auktoriseringsfunktioner som hjälper dem att förenkla processer och samtidigt säkerställa produktkvaliteten för slutanvändarna, säger Andy Grant, ECO3:s globala programvaruchef.

Anpassning till marknadens krav

Apogee Impose erbjuder automatisk beräkning av optimala utläggningsscheman och introducerades första gången 2012 för att förenkla arbetsflöden och minska processtiden för tryckerier. Lösningen utvecklas fortfarande i samarbete med kunder och stöds av nya innovationer som screeningtekniken SPIR@L, som gör det möjligt att uppnå perfekt utskriftskvalitet samtidigt som färgförbrukningen sänks, skriver Agfa i ett pressmeddelande.

Samtidigt får det ständigt växande behovet av versionshantering en boost med version 13. Dessutom har ECO3 introducerat stöd för automatisk jobbinställning baserat på csv-data från applikationer som Microsoft Excel. Viktiga jobbmått som anges i kalkylbladet kan nu importeras automatiskt för att spara operatörstid och undvika kostsamma fel.

Förenklad användarinteraktion

Behörighetsverktyg har spelat en viktig roll i användargränssnittet för tryckköpare under många år, och ECO3 svarar på nya tekniker och krav genom att säkerställa att Apogee förblir starkt även inom detta område.

Den globala leverantören av prepress-system har också byggt vidare Apogee WebApproval med införandet av flerstegsgodkännande online. Med hjälp av befintliga funktioner kan utskriftsjobb nu konfigureras så att de kräver godkännande från flera intressenter i värdekedjan, vilket bidrar till att centralisera, säkra och förenkla processen.

Tidslinje som visar utvecklingen från att ApogeeX 1.0 först lanserades 2003 till den allra senaste versionen Apogee13. Foto: Eco3

Men det finns också ett nytt alternativ för att tvinga fram godkännande – Force approval – som gör det möjligt för jobbsäljaren att åsidosätta godkännandeprocessen och göra jobbet redo för plåttillverkning omedelbart.

Fler än 10 000 tryckerier

Andy Grant påtalar att under de senaste 20 åren har fler än 10 000 tryckerier världen över dragit nytta av Apogee:

– Genom att implementera det mest flexibla arbetsflödet på marknaden har de fått en konkurrensfördel som gör att de kan leverera enastående tryckkvalitet till sina kunder och samtidigt minska kostnader och avfall för högsta produktivitet och bättre hållbarhet.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Signtools tog med nytt monteringsbord från Värmland

Signtools hade en helt färsk nyhet på Sign&Print-mässan med sitt nya monteringsbord från CWT. I montern stod också flera Tractus 3D-skrivare och arbetade vilket fick många att stanna till och titta.
512D6397-8667-47B9-AE9B-5FE97FE36F5F

Papyrus visade upp wrappingfolier och ny canvas av plast från haven

Papyrus som riktar sig till hela den grafiska branschen visade bland annat upp sina wrappingfolier  som tagits fram efter intervjuer med användare. De visade också en canvas av återvunnen plast från haven.
F4725B8D-C27F-464C-A8DD-2F9F1652B6E6

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449