Antalis: ”Vi vill vara med och driva utvecklingen”

PUBLICERAD: 20 juni 2023
UPPDATERAD: 20 juni
Jonas Palmgren, försäljningsdirektör på Antalis. Foto: Pressbild

De senaste maskinerna, nyheter inom papper, självhäftande material för både interiör och exteriör och grafiska utrustningar. Allt detta tillsammans med prover, inspirationsmaterial och livedemonstrationer för att inspirera besökare är vad Antalis bjuder på till mässan Sign&Print Scandinavia 19–21 september.

Huvudfokus för den grafiska leverantören är att inspirera kunder och leverantörer på mässan men också att diskutera framtiden för den grafiska industrin och dess möjligheter. Det säger Jonas Palmgren, försäljningsdirektör på Antalis, och påtalar att de är den marknadsledande grossisten i Sverige och Europa för material till grafiska tryckerier, storformats- och förpackningslösningar.

– Vi erbjuder papper, grafiska tillbehör som färg och plåt, storformatsmedia, printrar och skärbord samt allt möjligt förpackningsmaterial.

Ett stort fokusområde är hållbara alternativ inom storformat, enligt Antalis. Företagets tydliga ambition är leda utvecklingen och utmana och utbilda kunderna i vilka möjligheter som finns även inom storformat,

En digital plattform

Antalis har senaste året till exempel lanserat rankingsystemet, Green Star System, nu även till storformatmedier. Det är en digital plattform utformad för att hjälpa kunder på traven att bedöma och ta köpbeslut när det kommer till miljövänligheten i olika typer av material. Materialen bedöms utifrån olika kriterier som spårbarhet, materialtyp och miljövänlighet.

Storformatsskrivare från HP. Foto: Pressbild

På maskinsidan representerar Antalis bland annat storformatsskrivare från HP och Epson för att printa mediaskivor och rullmaterial men också efterbehandlingsmaskiner, skärplottrar från Summa och ett laminatorbord från CWT Worktools.

Johan Mellin på Antalis. Foto: Pressbild

Johan Mellin, försäljningschef inom affärsområdet Visuell kommunikation på Antalis, säger att de har många intressanta, innovativa och aktuella produkter som de kommer att visa upp på mässan.

– Vi lägger ett särskilt fokus på att diskutera miljövänliga alternativ inom storformat just nu, vilket är något som efterfrågas mer och mer och slutkund och där utvecklingen går fort. Vi kommer köra produktioner och även ha ett mediabord där vi visar upp olika underlag som glas, plast, tegel, betong och trä att fästa självhäftande media. Vi demonstrerar hur man ska kunna välja rätt media och klister för rätt underlag. Besökarna kommer att få prova att montera självhäftande media på de olika underlagen.

Pvc-fria material

När det kommer till material kan Antalis erbjuda allt från pappersbaserade material till självhäftande pvc-fria vinyler av polyeten och polypropen (PP). Ett sortiment riktat mot den grafiska branschen och för de som arbetar med visuell kommunikation och förpackningslösningar.

Leverantören har också ett stort urval av olika papperskvaliteter. Det var i november förra året som Antalis förvärvade den globala varumärkesportföljen med design- och premiumpapper från Arjowiggins. Ett sortimentet med varumärkena Conqueror, Curious Collection, Rives, Keaykolour och Olin Colours. Hela pappersportföljen, Creative Power by Antalis, innehåller 900 artiklar av design- och premiumpapper.

Ser möjligheter till dialog

Antalis med personal ser fram emot att träffa besökare på branschmässan:
– Vi kommer ha specialister på plats som kan ge råd och förslag samt även presentera printers samt nya material.

Antalis är återförsäljare av Epsons rulle till rulle-skrivare. Foto: Pressbild

Varför väljer ni att ställa ut på Sign&Print-mässan?

– Vi vill vara med och driva utvecklingen av denna marknad och ser i Sign&Print Scandinavia möjlighet att både visa upp nyheter men även att ha en bra dialog med våra kunder, säger Jonas Palmgren.

Fotnot: Den skandinaviska grafiska branschmässan Sign&Print Scandinavia pågår 19-21 september. Det är kostnadsfritt att besöka mässans alla seminarier och aktiviteter. Besökare registrerar sig gratis på mässans sajt.

Läs vidare

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Papyrus visade upp wrappingfolier och ny canvas av plast från haven

Papyrus som riktar sig till hela den grafiska branschen visade bland annat upp sina wrappingfolier  som tagits fram efter intervjuer med användare. De visade också en canvas av återvunnen plast från haven.
F4725B8D-C27F-464C-A8DD-2F9F1652B6E6

Sign&Print-mässan har öppnat

2023 års upplaga av Sign&Print Scandinavia har nu slagit upp portarna. Under tre späckade mässdagar bjuds det på ett pärlband av produktlanseringar, intresseväckande seminarier och dessutom ska Sveriges bästa wrappare koras.
Fasad+flaggor2_S&P2023

"Roligt att få höra hur det går för våra medlemmar"

Fespa Swedens ordförande tycker att Sign & Print Scandinavia är ett sätt att både träffa medlemmar – och potentiella nya sådana. Föreningen framhåller också de personliga mötena som viktiga för att sprida kunskaper mellan branschkollegor.
Johan-Höckert-Fespa

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8