Banbrytande trycksaker med Danish Connection

PUBLICERAD: 29 juni 2023
UPPDATERAD: 29 juni
Den alltid färgstarka Janne Høgshøj från Danish Connection är ansvarig för trycksaksutställningen.

Ett återkommande och uppfriskande inslag på Sign&Print-mässorna är den glada Janne Høgshøj från Danish Connection, som tar med sig trycksaker och sätter upp utställningar avsedda att inspirera både tryckare och kreativa själar om vad som är möjligt.

Danish Connection är en idé- och eventbyrå. Bland kunderna finns stora varumärkesägare, designbyråer och tryckerier. Byrån lär också tryckerier, reklambyråer, tryckköpare och designskolor i Skandinavien konsten att välja rätt papper och hur man får trycksaker att fungera.

– Vi anordnar workshops i visuell varumärkesprofilering och kreativ konceptutveckling, säger Janne Høgshøj på Danish Connection.

Sign&Print Scandinavia på Kistamässan i Stockholm, 19-21 september, blir det även denna gång papper- och trycksaksinspiration från Danish Connection. Utställningen som ständigt uppdateras är ett stående inslag på Sign&Print-mässorna som arrangeras i Norden.

– I montern kan du se en fantastisk tryckutställning med kreativa papperskvaliteter från pappersdesigners och små och stora trycksaker från superbrands, skickliga grafiska formgivare, tryckerier och papperstillverkare. Se papperskvaliteter från Gmund, Fedrigoni och andra tillverkare samt trycksaker, böcker och förpackningar från bland annat NASA, Lynggaard Smikker, Olsen Banden, Burning Man och norska tryckerier och designers. Du kommer att få inspiration till ditt nästa uppdrag och höra om konsten att välja rätt papper och hur man får trycksaker som fungerar.

Vilka är de stora nya produkterna som ni visar upp?

– Vi visar nyheter från pappersdesignerna Gmund och Fedrigoni, papper med öl, silver och hampa, kreativa papperskollektioner och inspirationsmaterial från tolv designers runt om i världen och deras passion för papper som medium för att förmedla spännande budskap och visuell identitet.

Vad har du för förväntningar på mässan? 

– Jag ser fram emot en spännande och inspirerande mässa och besök från formgivare, designskolor, trycksaksköpare och tryckerier som väljer papper med omsorg och vill veta mer om nyheter och möjligheter.

Här är några exempel på vad som kommer att visas i trycksaksutställningen på den kommande mässan Sign&Print Scandinavia i september:

Gmunds papper av hampa

Med Gmund Hemp gör man ett ekologiskt statement. Hampapapper är det hållbara alternativet till konventionellt träpapper: resursbesparande, högkvalitativt, hållbart och återvinningsbart. Upp till 100 procent europeisk hampa används i denna kreativa papperssensation.

En mjuk känsla med en vild yta, design möter natur – helt lagligt.

Paper Box från Fedrigoni

Paper Box är den kompletta samlingen av alla Fedrigonis papper. Det är ett viktigt verktyg för att ge form åt dina kreativa idéer och projekt.

The book of 12 från Antalis

Valet av papper är en kreativ handling. Upptäck intervjuerna med tolv internationella ikoner inom grafisk design om papperets roll i en digital tidsålder, då kreatörer vänder sig mer naturligt till ny teknik än till papper. För att de förförs av deras förnyade innovation, för att de är i takt med tiden, men också för att de är en del av deras kultur. Men papper har styrkor som inte står i motsats till det numeriska, utan snarare det kompletta, det som har de krafter som det andra inte har.

Se filmen The book of 12 i Danish Connections monter.

Mässan Sign&Print Scandinavia äger rum på Kistamässan i Stockholm den 19–21 september 2023. Mässan är gratis för registrerade besökare. Registrera dig här: signochprint.se

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2