Dubbla nyheter från Scandraft

PUBLICERAD: 7 augusti 2023
UPPDATERAD: 7 augusti
Oracol 970-serien finns nu även i tre gyllene toner. Foto: Pressbild

Materialleverantören Scandraft lanserar två nyheter i sitt sortiment: tre gyllene toner i Orafols populära Oracol 970-serie och det PVC-fria skivmaterialet från Stadur.

Stadur Easyprint.

Oracol 970 är en flerlagers, gjuten PVC-vinyl, på 110 mikron som används främst för wrapping av fordon. Folien är mycket lätt att forma över välvda ytor, nitar, lister med mera. Den är även avtagbar efter lång tid och lämnar mycket lite eller inget lim. Serien 970RA har dessutom Rapid Air-tekniken för enkel och snabb applicering utan luftbubblor.

Totalt finns det 136 färger att välja mellan i Oracol 970-serien, varav tre nya gyllene toner: Copper Kiss, Divine Gold och Champagne Myst. De finns med blank eller matt finish.

Nytt är också det PVC-fria skivmaterialet från Stadur. Stadur Easyprint lämpar sig särskilt bra till applikationer som kräver låg vikt. Det har en skummad kärna och homogena ytskikt av polystyren. Då materialet är väder- och fuktbeständigt passar det för såväl inomhus- som utomhusapplikationer. Det finns tillgängligt i vitt och svart.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2

Om ett år pratar vi inte längre om AI – då använder vi det

Vi har pratat med konsulten och läraren Kåre Bjørn Jensen från Intellia om hur AI dyker upp i de grafiska produktionsprogrammen och hur det kommer att påverka arbetet i framtiden.
Kare_01

Senaste nytt

Original Tryckeri får ny ägare – "Branschen måste konsolideras"

Investmentbolaget Gerdins Invest förvärvar 60 procent av aktierna i Original Tryckeri Norrland och dotterbolaget Original Tryckeri Lycksele. Bolagen har tryckeriverksamhet i Umeå och Lycksele.
orginaltryckeri-

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa