Gop klarar skivan

PUBLICERAD: 8 augusti 2023
UPPDATERAD: 8 augusti
Kent Martinsson, försäljningschef industri  och reklam (till vänster) och Fredrik Pedersen, försäljningschef Sverige, välkomnar besökarna till Gop:s monter på mässan.

Skivor, skivor och skivor i långa rader. Det finner du hos Gop som specialiserat sig just på skivmaterial. På Sign&Print-mässan visas bland annat konceptet Use.Reuse, en serie med återvunna och återvinningsbara material.

Gop, med huvudkontor och lager i Kungsbacka utanför Göteborg, har sedan starten 1968 försett marknaden med skivmaterial i plast från välkända varumärken. Under senare tid har företaget utökat sitt erbjudande med ytterligare material, som exempelvis papper och aluminium.

– På Gop står vi starka i vårt erbjudande om att leverera branschens bästa helhetslösningar inom printbara skivmaterial mot den grafiska industrin. Skivmaterial i dess olika former ligger oss extra varmt om hjärtat, säger Fredrik Pedersen, försäljningschef Sverige på Gop.

Möjligheterna med återvunnet

Något annat som också ligger företaget varmt om hjärtat är hållbara material som kan återvinnas efter användning, och som på så vis kan uppmuntra till cirkulära flöden.

– Vi kommer bland annat att visa en serie återvunna material i vårt koncept Use.Reuse. Vi vill även visa på de gränslösa möjligheter som finns med våra material och kan avslöja ett en del av montern kommer tillägnas just det, så ta fram din bästa serv, kom och spela en match med oss!

Gop erbjuder även sina kunder att returnera printat eller förbrukat skivmaterial av polypropylen, och säkerställer så att materialet återvinns inom Sverige. Enligt Fredrik Pedersen är det många kunder och även deras kunder som visat stort intresse för denna återtagstjänst.

Digitalisera och förenkla

Produktutveckling är viktigt för Gop, men inte bara när det gäller skivmaterialen:

– Även om vår breda materialportfölj och hållbarhet har högt fokus, så fortsätter vi att jobba hårt med att digitalisera våra flöden och förenkla för våra kunder, bland annat genom vår nya uppdaterade informations- och webbshopplattform, säger Fredrik Pedersen.

Vilka är de stora produktnyheterna ni visar upp i er utställning?

– Utöver vår senaste FSC-certifierade pappersskiva Swedboard så vill vi visa branschen vårt breda utbud av återvunna material för print, där vi kontinuerligt utökar med hållbara skivmaterial särskilt anpassade för att möta tryckbranschens hårda kvalitetskrav. Under hösten har vi flera spännande lanseringar som vi vill dela med besökarna, säger Kent Martinsson, försäljningschef industri och reklam.

Varför väljer ni att ställa ut på Sign&Print-mässan?

– Dels är det självklart ett ypperligt tillfälle att exponera Gop och våra produkter för en stor publik, men det är också ett tillfälle att trendspana och byta erfarenheter med andra kollegor som är verksamma inom den grafiska industrin. Man lämnar alltid en mässa full av inspiration och med nya perspektiv vilket ger oss värdefulla insikter om vår egna produktutveckling och hur man tillsammans kan skapa branschens bästa lösningar, säger Kent Martinsson.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449