Ricoh presenterar nytt toner-flaggskepp

PUBLICERAD: 9 augusti 2023
UPPDATERAD: 25 augusti
Den nya Ricoh Pro C9500 bygger vidare på den populära Pro C9200. Foto: Pressbild/Ricoh USA

Som en vidareutveckling av populära Ricoh Pro C9200 lanserar Ricoh nu en ny toppmodell som fått namnet Pro C9500. 

De nya tonerflaggskeppen har utvecklats för att göra det möjligt att ytterligare påskynda övergången från analogt till digitalt eller för att uppgradera kundernas Print on Demand-orienterade digitala alternativ.

Utvecklingen syftar till att öka produktiviteten och kvaliteten, samtidigt som den förenklar driften och utökar applikationsmöjligheterna. C9500 har förbättrad effektivitet och automatisering samtidigt som den har utvecklat större arbetsbesparingar genom hela arbetsflödet. Tillsammans stödjer de kostnadskontroll och verksamhetsexpansion, plus att tid frigörs för andra uppgifter, skriver Ricoh i ett pressmeddelande.

Hantering på distans

Det nyutvecklade RICOH GC OS (Graphic Communications Operating System) introducerar drifts- och underhållsförbättringar. Dessutom har systemet en större skärm och är kompatibelt med externa diagnossystem och underhållsprogram. Användare kan komma åt skrivaren från vilken dator eller surfplatta som helst, och inställningar kan hanteras på distans, vilket sparar tid i en produktionsmiljö med flera uppgifter.

Ökad automatisering och operativ effektivitet drivs av den nya Auto Color Diagnosis Unit, som automatiserar de tre kritiska inspektionerna i tryck: kvalitet, passform och färgstabilitet. Den förbättrade inspektionsnoggrannheten ger högre effektivitet efter inspektion med automatiska rengöringsfunktioner och omtryck.

Leverans i höst

Ett nyutvecklat fixeringssystem säkerställer en hög bildkvalitet på en lång rad substrat genom att säkerställa att värmen fördelas jämnt och ända ner till papperets fina strukturer. Den förbättrade mediahanteringen ger utökade in- och utmatningsalternativ för media mellan 40 och 470 g/m2 i upp till 1260 mm i längd. Via en eftermonterad produktivitetsmodul kan hastigheten nå upp till 135 A4-sidor per minut.

– Nya Pro C9500 representerar ett steg framåt i utvecklingen av produktionsteknik, den är utformad för att möjliggöra för kommersiella tryckerier att utvidga sin produktion, säger Eef de Ridder, vice vd för Graphic Communications Group, Ricoh Europe.

Pro C9500 kommer finnas tillgänglig från september.

Läs vidare

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959