Brett register hos Hexis

PUBLICERAD: 10 augusti 2023
UPPDATERAD: 10 augusti
Svenska försäljningschefen Joachim Wallgren vill förmedla Hexis produktbredd till mässbesökarna.

Materialtillverkaren Hexis lanserar ständigt en strid ström av produktnyheter. Till Sign&Print Scandinavia tar de med sig några av dem, som lackskyddsfolier, textiltrycksmaterial och effektlaminat för inredning.

Hexis tillverkar folier för en mängd olika funktioner och applikationer, och har bland annat ett antal skyddsfilmer för fordon i serien Bodyfence i sitt sortiment. En självläkande film som skyddar mot bland annat stenskott och lackskador, en så kallad PPF-folie (Paint Protection Film).

– Våra PPF-folier i Bodyfence-serien är en av de sakerna som vi kommer att ha fokus på under mässan. Men vi kommer även att presentera nyheter inom de flesta av våra produktgrupper till exempel wrapping, printfolier, skärfolier, textiltransfers, DTF-filmer, inredningsfolier och mycket mer, säger Joachim Wallgren, försäljningschef på Hexis Sverige.

Lackskyddsfolierna i serien Bodyfence är något av det Hexis visar under mässan.
Egen tillverkning

I montern visas även exempel ur Hex’perience-serien med effektlaminat för framför allt inredning och interiör. Kunderna kan själva ladda ner filer med olika mönster och skapa unika motiv med såväl text som mönster. Vad sägs om alligatorskinn, träimitation eller skurad betong?

Det blir också fokus på sortimentet av textiltrycksmaterial, såväl textiltransfers med olika effekter som DTF-filmer och mycket annat.

Joachim Wallgren lyfter fram det breda sortiment som Hexis kan erbjuda som företagets främsta styrka.

– Jag tycker besökarna ska komma till Hexis monter för att upptäcka vår produktbredd och träffa vårt professionella team. Det kommer mycket nytt varje år, både produkter och nya färger, och det kommer vi fortsätta att leverera. Hos Hexis kan man att få information kring allt vi har att erbjuda, vilket är mycket mer än vad många tänker på, säger han och fortsätter:

– Som mässans enda producent av folier visar vi vårt breda kvalitetssortiment tillverkat i våra egna europeiska fabriker, vi har dessutom våra två kvalificerade HEXPerts som är certifierade utbildare.

Under varumärket Hex’perience säljs effektlaminat för framför allt inredning och interiör.
Ett lyckat år i bagaget

Precis som tidigare år tar Hexis med sig hela sin personalstyrka med säljare och tekniker till Sign&Print Scandinavia.

– Det ska bli väldigt roligt att träffa kunderna igen, såväl nya som befintliga kunder. Mässan har betytt jättemycket för oss tidigare år. Det finns inget annat sätt att möta så många kunder på så kort tid. Det är det rätta stället att visa upp hela vår produktbredd. En utmärkt plats att träffas på helt enkelt.

Hexis är ursprungligen ett franskt företag som numera har åtta dotterbolag runtom i världen, bland annat ett i Sverige som startades 2011. Det betyder att det var 10-årsjubileum under 2021 och precis innan hade företaget flyttat till nybyggda lokaler längs E6:an i Landskrona.

Men det var först under hösten 2022 som det blev tillfälle att fira ordentligt på det svenska huvudkontoret, efter ett par år med pandemirestriktioner. Då bjöds kunder och företag som Hexis samarbetar med in till festligt öppet hus.

– Det var ett väldigt lyckat event med 150 besökare på dagen och ett hundratal som firade med oss på kvällen. Det blev både ett försenat 10-årsjubileum och invigning av våra nya lokaler. Det var kul att få fira det, inte minst eftersom förra året var ett bra år för oss omsättningsmässigt, säger Joachim Wallgren.

Mässan Sign&Print Scandinavia äger rum på Kistamässan i Stockholm den 19–21 september 2023. Mässan är gratis för registrerade besökare. Registrera dig här: signochprint.se

Exempel på värmetransfer med glitter- och metalliceffekter.

Läs vidare

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS

18 tips på vad du kan se på Drupa

Sign&Print lyfter fram några av godbitarna som visas på mässan.
Kollage-18-tips-1536x1011

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS