Återvänder med en bredare portfölj

PUBLICERAD: 11 augusti 2023
UPPDATERAD: 11 augusti
Niclas Ulriksson på förra årets Sign&Print-mässa som blev en försäljningssuccé för NI Solutions. Foto: Arkiv/Claes Nordström

Förra hösten blev Uniprint en del av NI Solutions. Förvärvet innebar ett tillskott av bland annat mindre etikett- och specialskrivare och några av dessa visas under Sign&Print-mässan. Förhoppningen är även att kunna avslöja en ”glödhet storformatsnyhet”.

NI Solutions jobbar med tre verksamhetsområden: storformat, etikett och specialskrivare samt workflow och automatisering. Dessutom erbjuder företaget fullservice på alla dessa lösningar.

– Vi har ökat vårt sortiment, blivit fler på sälj och service, fått många nya kunder och tagit ett ännu starkare grepp om workflowsidan på marknaden, så det har varit ett bra år sedan förra mässan, säger Niclas Ulriksson, KAM och produktchef på NI Solutions, om företagets utveckling det senaste året.

Etikettskrivaren OKI Pro 1050 har tillkommit i sortimentet i och med förvärvet av Uniprint.
Lösningar för att jobba smartare

I samband med Scanpack-mässan i oktober 2022 gick NI Solutions ut med nyheten om ett förvärv av Uniprint. Det har inneburit en bredare produktportfölj av etikett- och specialskrivare som på årets mässa har en självklar plats i montern.

– Vi kommer också att visa nyheter från många av våra leverantörer. Dessutom kommer vi som vanligt att visa våra workflowlösningar för storformat från Enfocus och Caldera, och hur du kan jobba smartare genom att koppla ditt arbetsflöde till webbshoppar och affärssystem.

Epsons nya DTG-skrivare SureColor F2200 är ett av dragplåstren i montern.
”Tror på en fantastisk mässa”

Utöver det visas UV-flatbäddsskrivare i mikroproduktionssegmentet, till exempel för presentreklam och små skyltar.

– Vi hoppas även kunna visa en glödhet nyhet i storformatssegmentet på mässan. Vi kommer slutligen även att visa Epsons nya DTG/DTF-skrivare.

Varför väljer ni att ställa ut på Sign&Print-mässan?

– Vi ställer ut för den fantastiska möjligheten att träffa hela branschen på ett ställe och för att visa våra breda lösningar för produktion. Vi hoppas att kunderna verkligen tar vara på möjligheten som mässan erbjuder och mangrant kommer och besöker oss och våra kollegor. Vi tror på en fantastisk mässa, säger Niclas Ulriksson.

NI Solutions är återförsäljare för HP:s sortiment av latexskrivare, bland annat HP Latex 800W med vitt bläck.

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1