Maxdialog – en kollega i branschen

PUBLICERAD: 14 augusti 2023
UPPDATERAD: 14 augusti
Björn Mattson och Jan Lundemo i Maxdialogs lokaler i Bromma i norra Stockholm. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

Textil, storformatsprint och portabla utställningssystem, det är Maxdialogs specialitet. Allt ”Made in Bromma”.
– Maxdialog är återförsäljarnas partner på hemmaplan, säger Jan Lundemo.

Maxdialog har verkat i den grafiska branschen i 30 år, varav 20 år som tryckpartner och grossist av produkter som beachflags och lösningar för event, expo, sport och butik. I de 1 300 kvadratmeter stora lokalerna i Bromma finns all produktion som omfattar bland annat tre direktsublimeringsenheter för textil, ett flertal rullskrivare för andra material samt UV-skrivare både för rulle och skivmaterial.

Sign&Print-mässan visas ett axplock av det Maxdialog erbjuder.

– I montern visar vi exempel på lättmonterade, skrynkelfria, vikbara och tvättbara dukar för ljuslådor, beMatrix och andra textila applikationer. Vi är även grossist med egen tillverkning av EXL-system, beachflags och ljuslådor. Produkter som vi efter en fusion med Blickpunkt Exponering, nu fullt integrerat med Maxdialogs sortiment, säger Jan Lundemo, projektledare och partner på Maxdialog.

I Maxdialogs monter visas exempel på lättmonterade, skrynkelfria, vikbara och tvättbara dukar för ljuslådor, , beMatrix och SEG ramar.

Vad är på gång framåt under innevarande verksamhetsår hos Maxdialog?

– Fjolåret och starten på detta år är vårt bästa någonsin och vi har äntligen, efter en lång pandemi, fått nyttja våra nya lokaler till fullo. Med ytterligare en MTEX 320 centimeters sublimeringsprinter installerad tidigare i år fortsätter vi vår satsning på textila produkter. Kommande utmaning är ett generationsskifte i bolaget inom kort, då grundaren överväger pension vid 75+ ålder.

Varför väljer ni att ställa ut på Sign&Print-mässan?

– Som besökare slås man av att ”alla” är där och söker man som vi, kollegor och återförsäljare, blir det naturligt att välja Sign & Print-mässan för att ställa ut. Sen får vi möjlighet att ge exempel på vad vi kan erbjuda, i kontrast till hemsidor och i mejl där allt ser likadant ut. Här får man chans se skillnad det verkliga slutresultatet!

Den skandinaviska grafiska branschmässan Sign&Print Scandinavia pågår 19-21 september. Det är kostnadsfritt att besöka mässan, alla seminarier och aktiviteter. Besökare registerar sig gratis på mässans sajt.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449