Kostnadseffektivitet under lupp

PUBLICERAD: 17 augusti 2023
UPPDATERAD: 17 augusti
Carina Allfors och Mikael Wennberg står redo att ta emot besökarna i Konica Minoltas monter.

Ett effektivt och automatiserat tryckeri med en uppgraderad version av storsäljande högvolymspress. Det är vad Konica Minolta bjuder besökarna på under Sign&Print Scandinavia.

Marie Jonson de Sharengrad.

– Under mässan kommer vi att driva ett effektivt tryckeri. Vi visar hur ett tryckeri, genom att dra nytta av automatisering, kan effektivisera sin verksamhet och erbjuda sina kunder ett mervärde. Betydelsen av att korta ned ledtider för tryckjobb är fortsatt aktuell, säger Marie Jonson de Sharengrad, Sales Manager Production & Industrial Printing på Konica Minolta Sverige, och fortsätter:

– Ett tryckeri med automatiserade processer erbjuder kundnyttor som inkluderar snabbare produktionstid, bättre kvalitet, minskade kostnader, ökad flexibilitet och förbättrad service. Vi visar därför lösningar för att ta bort onödiga steg av manuell hantering och optimera produktionsprocessen.

Minimal handpåläggning

I montern finns det även möjlighet att träffa Konica Minoltas partners Fiery, Impleo och Plockmatic. Tillsammans visar de hur kunden med enkla medel kan skapa ett effektivt arbetsflöde för att minimera manuell handpåläggning och öka produktiviteten. Med fortsatt minskade marginaler blir det allt viktigare att titta på produktionskostnaderna för att uppnå kostnadseffektivitet. Det har Konica Minolta valt att sätta under lupp under mässan.

Konica Minolta firar i år 150 år som företag. Det som började med en liten specialbutik för fotografiska produkter i Tokyo 1873 och har utvecklats till en stor global aktör där bildbehandling alltid stått i fokus. Verksamheten inom produktionssegmentet har funnits med sedan 2004, med digitala tryckpressar för såväl toner som inkjet, både för ark och löpande bana.

Vilka produktnyheter visas på mässan?

– Vi visar den uppgraderade versionen av vår storsäljande högvolymspress Konica Minolta AccurioPress C14000e som kan producera över 4 500 A3-tryck per timme.  Den som besöker oss kommer också att upptäcka Konica Minoltas stora utbud av flexibla online-tillbehör för såväl matning av media som för inlinefinishing, säger Mats Pettersson, Nordic Product Manager, Production Printing.

Mats Pettersson, Nordic Product Manager, Production Printing.
Foliering och UV-lack

Högvolymsproduktion av banners, en ”branschunik” inbyggd trimmerenhet, en ”evighetsstacker” för lång oavbruten produktion, häftesframställare med tillval för trimning, bigning och fyrkantsformning av häftesryggen är fler exempel på det som visas hos Konica Minolta. Dessutom finns det möjlighet att se en IQ-enhet som automatiserar många, tidigare tidskrävande, processer som färgjustering samt fram- och baksidesjustering för perfekt pass.

– Vi kommer även att visa några av dessa produkter i förfinat utförande med hjälp av vår teknologi för digital förädling. Foliering och partiellt UV-lack är exempel på effekter som förhöjer utseendet och ökar värdet av trycksakens budskap och därmed uppmärksamhetsvärdet i sig, säger Mikael Wennerberg, Nordic Product Manager Sales Specialist, Industrial Printing.

Passa på att spana in den uppgraderade versionen av högvolymspressen Konica Minolta AccurioPress C14000e.

Varför väljer ni att ställa ut på Sign&Print-mässan?

– Vi ser Sign & Print-mässan som ett mycket bra komplement till den dagliga kontakt vi har med våra kunder genom säljare och servicetekniker. Det är ett skyltfönster där vi får chansen att visa vilka vi är och allt vi kan erbjuda. Självklart även för de som ännu inte är kunder till oss, säger Carina Allfors, marknadsföringsansvarig hos Konica Minolta.

Vad bjuds det på mer då? Jo, en kaffe, serverad av det som utlovas vara ”mässans bästa barista”. Smaka på den.

Fotnot: Den skandinaviska grafiska branschmässan Sign&Print Scandinavia pågår 19-21 september. Det är kostnadsfritt att besöka mässan, alla seminarier och aktiviteter. Besökare registerar sig gratis på mässans sajt.

Läs vidare

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg

Kodak stärker Prinergy i version 10

Kodak fortsätter att förbättra prestanda, funktionalitet och säkerhet för deras arbetsflödesprogram.
Kodak

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg