ACG Nyström: ”Vi vill märkas”

PUBLICERAD: 22 augusti 2023
UPPDATERAD: 22 augusti
ACG Nyström har många års erfarenhet av lasermärkning och visar flera olika lösningar för detta under mässan, berättar Rolf Valkiainen, affärsområdeschef laser.

En intelligent brodyrmaskin som gör vem som helst till en brodyrexpert, Sveriges mest sålda lasermaskin och en flexibel textilprinter för både DTG och DTF. Hos ACG Nyström visas lite av varje inom förädling under Sign&Print Scandinavia.

– Vi vill visa upp vår bredd med brodyr och print, DTG och DTF, samt märkning med laser och termotransfer. Vi vill vara med och exponera oss och våra produkter med den senaste tekniken. Vi vill märkas, säger Rolf Valkiainen, affärsområdeschef laser hos ACG Nyström.

I montern bjuds det på livedemonstrationer av de maskiner som visas på mässan, bland annat av den ”intelligenta brodyrmaskinen” Tajima TMEZ  i-TM.

– Den kräver inte manuell justering av trådspänningen, tack vare den nya tekniken i-TM. Den gör vem som helst till brodyrexpert!

När det gäller textiltryck så visas Brother GTXpro som enligt Perry Sandell, affärsområdeschef för brodyr och textilprint på ACG Nyström, är en av marknadens mest flexibla textilprinter för såväl DTG som DTF, och för både liten och stor produktion.

”Den intelligenta brodyrmaskinen” Tajima TMEZ  i-TM, som visades på Nordic Profile Fair i vintras. På bilden Perry Sandell. Foto: Arkiv/Anja Degerholm
”Sätter standarden för lasergravyr”

Lasergravyr är lite av ACG Nyströms specialiteter:

– Vi har flera personer med över 25 års lasererfarenhet som står till förfogande för att hitta den mest optimala maskinlösningen utifrån kundens behov och krav, säger Rolf Valkiainen och lyfter fram GCC Spirit LS, ”Sveriges mest sålda laser”.

– En lasermaskin som skiljer sig från konkurrenternas genom att kombinera kvalitet, tillförlitlighet och användarvänlighet. Med ett överflöd av användbara och innovativa funktioner som inbyggt linjärt kullagersystem för ökad hastighet och minskat underhåll. Spirit LS sätter standarden som det industriella riktmärket för lasergravyrmaskiner.

Dessutom visas Diamond Line 3D MOPA fiberlaser med en Gantry-enhet. Ett innovativt system för 3D-märkning som kan följa objektets profil medan den ständigt är i fokus. En laser som kan lasermärka på böjda ytor, både när det gäller standardgeometriska former såsom sfärer, cylindrar och konor, men också i komplexa och oregelbundna profiler.

Brothers textilprinter GTXpro kan användas både till DTG och DTF, och passar såväl små som stora producenter.
Bästsäljande märkmaskin

Mässbesökarna kan även kika närmare på LFC med StellarMark I fiberlaser. En bordsmodell som är utrustad med en mekanisk lucka som öppnas på tre sidor för enkel i- och urtagning av objekt som ska märkas.

Slutligen visas Lighthouse, som enligt ACG Nyström är Europas bäst säljande märkmaskin för snabb och kostnadseffektiv märkning samt identifikation, bland annat för etiketter och skyltar på arbetsplatsen.

Varför väljer ni att ställa ut på Sign&Print Scandinavia?

– Det är alltid trevligast att få möta kunden öga mot öga, vi hoppas kunna skapa nya spännande kontakter och möten, säger Rolf Valkiainen.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Stora möjligheter med AI – men lika stora utmaningar

I vår artikelserie om artificiell intelligens (AI) i den grafiska industrin har vi nu pratat med Adrian Mayr, produktchef på Müller Martini. De är kända för att tillverka efterbehandlingsutrustning i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Stor etikettspecial: Många vill ha en bit av kakan

Många leverantörer erbjuder digitala etikettmaskiner. Sign&Print har gjort en djupdykning för att ta reda på vilka trender som gäller inom segmentet och vilka skillnader det finns bland teknikerna.
Xeikon (1)

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper