Lasergravering och kantskärning i fokus

PUBLICERAD: 24 augusti 2023
UPPDATERAD: 24 augusti
Trotec Speedy 500 för lasergravyr är en av maskinerna som visas på mässan.

Lasergravering kommer att ha fokus i Logimarks monter på Sign&Print-mässan. Målgrupp är skyltmakare och andra som behöver gravera och laserskära.

Logimark är mest kända som leverantörer av bläckstråleskrivare. Det är deras produkter som sätter bäst före och annan information på förpackningarna. Men företaget har en bredare kompetens och det tänker de också visa när de för första gången är med på mässan, enligt Ricard Sandström, som är försäljningschef för södra Sverige.

– Logimark grundades 2002 och vår huvudverksamhet ligger inom industriell märkutrustning så som bläckstråleskrivare, lasermaskiner, etiketteringsmaskiner och etikettskrivare, termo- och termotransferprintrar och alla förbrukningstillbehör som bläck, solvent, färgband, etiketter och zip-påsar. Vi är återförsäljare till flera av de mest kända varumärken inom märkutrustning men vi tillverkar även egna etiketteringssystem som är utformade för att uppfylla produktionsbehoven inom alla industrier. Vi är även totalleverantör av auto-id och programvara och kan dessutom ta totalansvar för funktionaliteten och systemlösningen som levererats.

Ricard Sandström är försäljningschef för södra Sverige hos Logimark.
Lasergravering från Trotec

– På mässan kommer vi visa högkvalitativa lasermaskiner från den internationella lasertillverkaren Trotec. Vi erbjuder bland annat den, enligt min uppfattning, snabbaste lasergraveraren på marknaden. I montern kommer det finnas lasermaskiner i flera prisklasser. De kommer vara igång på mässan, så besökaren kan i realtid se vad de går för. Vi kommer även visa Trotecs mjukvara, som är en viktig beståndsdel i vårt erbjudande.

– Vi kommer visa upp flatbäddslasrar i olika storlekar och prisklasser samt fiberlasrar från varumärket Trotec. Maskinerna är tillverkade för lasergravering, laserskärning och lasermärkning på de flesta material.

– Sign&Print är en mässa som passar vårt lasersortiment perfekt, då det är anpassat för skylt- och printtillverkare.

Första gången

När Logimark nu är med första gången på mässan så hoppas de på att utöver maskinerna även få berätta om deras serviceerbjudande, kvalitet, driftsäkerhet, tillgänglighet och snabba leveranser.

Den skandinaviska grafiska branschmässan Sign&Print Scandinavia pågår 19-21 september. Det är kostnadsfritt att besöka mässan, alla seminarier och aktiviteter. Besökare registerar sig gratis på mässans sajt.

Läs vidare

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5

Landa Printing överraskade stort på Drupas presskonferens

Med överraskande försäljningssiffror och presentationen av två nya tryckmaskiner var Landa en av de stora överraskningarna på Pre-Drupa Press Briefing i Düsseldorf i slutet av mars. Sign&Print var där.
Landa_01

Senaste nytt

Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.
Xeikon

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1