Lasergravering och kantskärning i fokus

PUBLICERAD: 24 augusti 2023
UPPDATERAD: 24 augusti
Trotec Speedy 500 för lasergravyr är en av maskinerna som visas på mässan.

Lasergravering kommer att ha fokus i Logimarks monter på Sign&Print-mässan. Målgrupp är skyltmakare och andra som behöver gravera och laserskära.

Logimark är mest kända som leverantörer av bläckstråleskrivare. Det är deras produkter som sätter bäst före och annan information på förpackningarna. Men företaget har en bredare kompetens och det tänker de också visa när de för första gången är med på mässan, enligt Ricard Sandström, som är försäljningschef för södra Sverige.

– Logimark grundades 2002 och vår huvudverksamhet ligger inom industriell märkutrustning så som bläckstråleskrivare, lasermaskiner, etiketteringsmaskiner och etikettskrivare, termo- och termotransferprintrar och alla förbrukningstillbehör som bläck, solvent, färgband, etiketter och zip-påsar. Vi är återförsäljare till flera av de mest kända varumärken inom märkutrustning men vi tillverkar även egna etiketteringssystem som är utformade för att uppfylla produktionsbehoven inom alla industrier. Vi är även totalleverantör av auto-id och programvara och kan dessutom ta totalansvar för funktionaliteten och systemlösningen som levererats.

Ricard Sandström är försäljningschef för södra Sverige hos Logimark.
Lasergravering från Trotec

– På mässan kommer vi visa högkvalitativa lasermaskiner från den internationella lasertillverkaren Trotec. Vi erbjuder bland annat den, enligt min uppfattning, snabbaste lasergraveraren på marknaden. I montern kommer det finnas lasermaskiner i flera prisklasser. De kommer vara igång på mässan, så besökaren kan i realtid se vad de går för. Vi kommer även visa Trotecs mjukvara, som är en viktig beståndsdel i vårt erbjudande.

– Vi kommer visa upp flatbäddslasrar i olika storlekar och prisklasser samt fiberlasrar från varumärket Trotec. Maskinerna är tillverkade för lasergravering, laserskärning och lasermärkning på de flesta material.

– Sign&Print är en mässa som passar vårt lasersortiment perfekt, då det är anpassat för skylt- och printtillverkare.

Första gången

När Logimark nu är med första gången på mässan så hoppas de på att utöver maskinerna även få berätta om deras serviceerbjudande, kvalitet, driftsäkerhet, tillgänglighet och snabba leveranser.

Den skandinaviska grafiska branschmässan Sign&Print Scandinavia pågår 19-21 september. Det är kostnadsfritt att besöka mässan, alla seminarier och aktiviteter. Besökare registerar sig gratis på mässans sajt.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449