Europapremiär för Ricohs nya flaggskepp

PUBLICERAD: 25 augusti 2023
UPPDATERAD: 29 augusti
Det blir Europapremiär för den nya Pro C9500-serien på mässan. Det kan även bli fler premiärer om allt går i lås, säger Karl Elias. Foto: Pressbild

Ricoh kommer till Sign&Print-mässan med en rykande färsk nyhet inom arkproduktion, tonerserien Pro C9500 med tillhörande efterbehandling som ställs ut i Europa för första gången.

Ricohs nya flaggskepp inom tonersegmentet, Pro C95-serien, lanserades i slutet av sommaren och får europeisk mässdebut under Sign&Print Scandinavia. Den visas med en efterbehandlingslösning från Plockmatic.

Karl Elias, Ricoh Sverige.Pro

– Den tekniska utvecklingen inom arkmaskiner med toner finns fortfarande och har därför fortfarande en viktig roll när det gäller att växla över från offsettryck till digitalt. Våra maskiner är oerhört flexibla när det gäller mediahanteringen. Kuvert, strukturerat samt olika typer av syntetiskt material, det mesta går att köra i våra maskiner och dessutom klarar vi utfallande tryck vilket underlättar produktionen. Vi ser att många kunder köper större och snabbare utrustning för att kunna klara kortare leveranstider som har blivit en viktig faktor idag, säger Karl Elias, försäljningsansvarig på Ricoh Sverige.

Det kan även bli fler produktnyheter, om allt går i lås innan mässan, men vad det handlar om är än så länge hemligt.

Sommaren 2022 köpte Ricoh den grafiska verksamheten inom Quadient och utökade därmed sitt erbjudande när det gäller efterbehandlingsutrustning. På mässan visas bland annat produkter från Duplo och Multigraf.

Varför väljer ni att ställa ut på Sign&Print-mässan?

– Vi vill att våra kunder ska få klämma, känna och se på våra nya maskiner för att vilja boka in ett demotillfälle hos oss i Solna. Vi ser det som en fin möjlighet att träffa befintliga och nya kunder på mässan. Vi vill gärna vara nära kunderna, säger Karl Elias.

Den skandinaviska grafiska branschmässan Sign&Print Scandinavia pågår 19-21 september. Det är kostnadsfritt att besöka mässan, alla seminarier och aktiviteter. Besökare registerar sig gratis på mässans sajt.

Fotnot: I en tidigare version av artikeln stod det att Ricoh även skulle visa DTG-skrivaren (Direct-to-Garment) Dark Poly Printer, som förutom bomull även kan skriva ut direkt på polyester. Den kommer dessvärre inte att kunna visas på mässan, men den som är nyfiken på maskinen kan ändå få veta mer om den om man besöker Ricohs monter.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449