Fräsig nyhet avslöjas på mässan

PUBLICERAD: 31 augusti 2023
UPPDATERAD: 31 augusti
Teamet på Alvöen: Patrik Kivistö, Johan Millby, Katarina Andersson Millby, Hendrik Fasmer.

Alvöen, som säljer fräs- och skärutrustning, kommer till Kistamässan med en fullutrustad MultiCam Apex 3R och intressanta exempel på applikationer. Plus en hemlig nyhet.

Norska Alvöen har sedan 1985 levererat, installerat och servat MultiCams CNC fräs- och skärbord i hemlandet. Sedan 2019 har företaget ett svenskt dotterbolag som tidigare i år slogs samman med CNC Sweden.

– Fusionen till ett bolag med en komplett lösning för fräs- och skärutrustning är i full gång. Här ingår maskinförsäljning, service, rådgivning, försäljning av frässtål samt övriga tillbehör och förbrukningsmaterial, berättar Johan Millby, Sverigeansvarig Alvöen.

Alvöen tar med sig en fullutrustad MultiCam Apex3R med verktygsväxlare, pneumatisk, oscillerande och fast, tangiell kniv samt kamera till mässan.

Ovanliga applikationer

I montern under Sign&Print Scandinavia blir det skär- och fräsaction.

– Besökarna kommer att få se nya, spännande och lite ovanligare applikationer mixat med mer konventionella jobb. Maskinen vi tar med är en fullutrustad MultiCam Apex3R med verktygsväxlare, pneumatisk, oscillerande och fast, tangiell kniv samt kamera. Vi har också med oss ett urval av vårt breda sortiment av första klassens frässtål från Crown Norge.

– För första gången kommer vi på Alvöen att visa robusta, användarvänliga plastbockningsmaskiner från nederländska Shannon Machines. Vi kommer att demonstrera hur man enkelt bockar och böjer till exempel akrylskivor till en enkel skylt eller visitkortsställ. Det kan bli ytterligare ett par nyheter som premiärvisas och som vi håller hemligt fram till mässan!

Mycket på gång

Det har hänt mycket hos svenska Alvöen den senaste tiden. Sammanslagningen med CNC Sweden har inneburit flera förändringar för företaget och en tydlig satsning framåt.

– Vi finns nu under ett och samma tak i nya, fräscha lokaler med showroom mellan Borås och Göteborg. Den nya satsningen innebär även ett större lager och ett utökat serviceutbud. Dessutom har vi ett tätare samarbete med tekniker tillgängliga i både Bergen och i Sarpsborg vid gränsen Sverige/Norge. Vi kan också presentera en ny hemsida med webbshop och har stora planer på vidareutveckling vad gäller produktsidan, säger Johan Millby.

Varför väljer ni att ställa ut på Sign&Print-mässan?

– Det är ett fint tillfälle att träffa såväl gamla som nya kunder och samarbetspartners. Vi ser fram emot roliga, givande dagar med utbyte av idéer och massor med inspiration!

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Stora möjligheter med AI – men lika stora utmaningar

I vår artikelserie om artificiell intelligens (AI) i den grafiska industrin har vi nu pratat med Adrian Mayr, produktchef på Müller Martini. De är kända för att tillverka efterbehandlingsutrustning i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Stor etikettspecial: Många vill ha en bit av kakan

Många leverantörer erbjuder digitala etikettmaskiner. Sign&Print har gjort en djupdykning för att ta reda på vilka trender som gäller inom segmentet och vilka skillnader det finns bland teknikerna.
Xeikon (1)

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper