De är först i landet med Canons nya digitala tryckpress

PUBLICERAD: 5 september 2023
UPPDATERAD: 5 september
Jimmy Lundholm på Vollsjö tryck med den nya digitala tryckpressen från Canon.

Vollsjö tryck är först i Sverige med att ha köpt in Canons nya flaggskepp inom Imagepress-serien. Maskinen har bland annat utrustats med funktioner som sensing och cooling.

Den nya digitala tryckpressen ImagePRESS V1350 är enligt Canon en snabb och hållbar maskin utrustad med innovativ teknik för att uppnå höga automatiseringsnivåer. Den klarar till exempel av 135 A4-sidor i minuten.

Fortsätter med Canon

Vollsjö tryck har under de senaste åren haft ett rullande avtal på sin tidigare digitalpress och nu var det dags att se över maskinparken i samband med att avtalet löpte ut.

– Det var inte sagt att det skulle vara Canon men det blev det. Vi har haft dem under den förra perioden och varit väldigt nöjda med säljkontakter och servicepersonal så det kändes naturligt att gå vidare med dem. De har visat sina nya maskiner på olika evenemang som vi varit på. Det känns verkligen som print är ett ben och en del i deras strategi som de vill satsa på, säger Jimmy Lundholm, vd på Vollsjö tryck.

Det skånska tryckeriet har tidigare haft Canons 10 000-modell. Nu föll valet på ImagePRESS V1350.

– Vi tittade även på andra modeller men fastnade för denna. Det har kommit nya uppdateringar och den har blivit bättre. Den är stabil och har funkat på ett bra sätt, säger Jimmy Lundholm.

Korrigerar färger automatiskt

Den nya tryckpressen kommer med ett par nyheter som Vollsjö tryck uppskattat. Den har bland annat en sensing unit. Tryckpressen automatiserar utskriftsjusteringar med en avkänningsenhet för massutskrifter. Det innebär att den med hjälp av den inbyggda spektrofotometriska sensorn kan säkerställa att färgen bli konsekvent genom att automatiskt justera och korrigera färgerna.

– Den kan mäta färger på ett mer automatiskt sätt än innan och det upplever jag kan bli riktigt bra. Den har också en cooling unit som kyler ner arken innan de kommer ut så att det inte blir så varmt och curlat. De ligger bättre i stacken, säger Jimmy Lundholm.

Vilka typer av jobb kommer ni använda maskinen till?

– Som oftast med det digitala handlar det om små snabba volymer, även om den kan köra stora rätt fort också. Med det digitala kan man verkligen trycka på studs och det var så vi ville att det skulle fungera också. Vi har tryckt allt från visitkort, broschyrer och reklam till mäklarprospekt. Allt egentligen, säger Jimmy Lundholm.

 

Läs vidare

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Åtta produktionslinjer i HP:s smarta Drupafabrik

På Drupa ska HP:s grundläggande tryckteknologier Indigo LEP/LEPx, HP Thermal Inkjet och HP Latex fortsätta driva branschens utveckling framåt.
Haim-Levit

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)