Snabb inkjetskrivare gör mässpremiär

PUBLICERAD: 7 september 2023
UPPDATERAD: 7 september
Modellen Valezus T1200 lanserades i höstas och visas på Sign&Print-mässan i september.

I höstas lanserade Riso Valezus T1200, en arkmatad bläckstråleskrivare som skriver ut med en kall process. Denna nya modell visas nu för den skandinaviska publiken för första gången.

Riso har i över 30 år utvecklat inkjetskrivare för ark i höghastighetssegmentet. I dag kan skrivarna i företagets sortiment producera hastigheter upp till 330 sidor per minut duplex och göra det med 91 procent mindre energi.

– Eftersom Riso är pionjärer på bläckstrålemarknaden är vårt budskap enkelt och unikt – valuta för pengarna. Med vår teknik är det möjligt att sänka den nuvarande kostnaden i form av pris per kopia och samtidigt energianvändningen. Sammantaget har vi en möjlighet att leverera det lägsta priset per kopia på marknaden och den lägsta energiförbrukningen, säger Lars Andersson, regional dealer manager hos Riso.

Lars Andersson, Riso.
Möta framtida behov

Ett av de senaste tillskotten i produktportföljen är Valezus T1200 som kommer att visas i samband med Sign&Print Scandinavia. En kompakt produktionsskrivare för stora volymer som kan skriva ut 165 färgsidor i minuten ensidigt och är lämpad till exempel för transaktionsutskrift. Enligt Riso kombinerar denna modell en låg kostnad och en låg riskinvestering med en låg energianvändning och den kan enkelt integreras i befintliga arbetsflöden och är även AFP/IPDS/PS/PDF-kompatibel.

Vidare ska den passa för såväl korta som långa transaktionsutskrifter och vara flexibel för att kunna möta kundernas nuvarande och framtida krav för att kunna hålla snäva deadlines.

Stora volymer – låga kostnader

Tack vare den kalla utskriftsprocessen använder Valezus T1200 väldigt lite energi jämfört med andra produktionsenheter. Det krävs inga speciella ventilations- eller strömkrav behövs vilket gör maskinen lättare att placera och installera.

– Risos kalla bläckstråleteknik erbjuder en unik möjlighet för kunder att möta volymkrav som inte kan tillgodoses av andra utskriftsteknologier. Med Valezus T1200 kan kunden kombinera ekonomin med bläckstråleutskrift och flexibiliteten hos en digital press för att producera mycket stora volymer till en låg total kostnad.

– Sign&Print-mässan är viktig för Riso eftersom det ger oss möjligheten att visa upp T1200. Samtidigt som marknaden för produktionstryck förändras och utvecklas hela tiden, finns det ett konstant behov av flexibilitet, snabb omställning och – i slutändan, lönsamhet, avslutar Lars Andersson.

Läs vidare

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2

Om ett år pratar vi inte längre om AI – då använder vi det

Vi har pratat med konsulten och läraren Kåre Bjørn Jensen från Intellia om hur AI dyker upp i de grafiska produktionsprogrammen och hur det kommer att påverka arbetet i framtiden.
Kare_01

Framtiden för SPG: "Nu accelererar vi igen"

Det har varit lite tyst kring Scandinavian Print Group (SPG) på sistone. Det finns en förklaring till det – och det kommer att hända saker framöver.
Esben_Mols_Kabell

Senaste nytt

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2