Snabb inkjetskrivare gör mässpremiär

PUBLICERAD: 7 september 2023
UPPDATERAD: 7 september
Modellen Valezus T1200 lanserades i höstas och visas på Sign&Print-mässan i september.

I höstas lanserade Riso Valezus T1200, en arkmatad bläckstråleskrivare som skriver ut med en kall process. Denna nya modell visas nu för den skandinaviska publiken för första gången.

Riso har i över 30 år utvecklat inkjetskrivare för ark i höghastighetssegmentet. I dag kan skrivarna i företagets sortiment producera hastigheter upp till 330 sidor per minut duplex och göra det med 91 procent mindre energi.

– Eftersom Riso är pionjärer på bläckstrålemarknaden är vårt budskap enkelt och unikt – valuta för pengarna. Med vår teknik är det möjligt att sänka den nuvarande kostnaden i form av pris per kopia och samtidigt energianvändningen. Sammantaget har vi en möjlighet att leverera det lägsta priset per kopia på marknaden och den lägsta energiförbrukningen, säger Lars Andersson, regional dealer manager hos Riso.

Lars Andersson, Riso.
Möta framtida behov

Ett av de senaste tillskotten i produktportföljen är Valezus T1200 som kommer att visas i samband med Sign&Print Scandinavia. En kompakt produktionsskrivare för stora volymer som kan skriva ut 165 färgsidor i minuten ensidigt och är lämpad till exempel för transaktionsutskrift. Enligt Riso kombinerar denna modell en låg kostnad och en låg riskinvestering med en låg energianvändning och den kan enkelt integreras i befintliga arbetsflöden och är även AFP/IPDS/PS/PDF-kompatibel.

Vidare ska den passa för såväl korta som långa transaktionsutskrifter och vara flexibel för att kunna möta kundernas nuvarande och framtida krav för att kunna hålla snäva deadlines.

Stora volymer – låga kostnader

Tack vare den kalla utskriftsprocessen använder Valezus T1200 väldigt lite energi jämfört med andra produktionsenheter. Det krävs inga speciella ventilations- eller strömkrav behövs vilket gör maskinen lättare att placera och installera.

– Risos kalla bläckstråleteknik erbjuder en unik möjlighet för kunder att möta volymkrav som inte kan tillgodoses av andra utskriftsteknologier. Med Valezus T1200 kan kunden kombinera ekonomin med bläckstråleutskrift och flexibiliteten hos en digital press för att producera mycket stora volymer till en låg total kostnad.

– Sign&Print-mässan är viktig för Riso eftersom det ger oss möjligheten att visa upp T1200. Samtidigt som marknaden för produktionstryck förändras och utvecklas hela tiden, finns det ett konstant behov av flexibilitet, snabb omställning och – i slutändan, lönsamhet, avslutar Lars Andersson.

Läs vidare

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg

Kodak stärker Prinergy i version 10

Kodak fortsätter att förbättra prestanda, funktionalitet och säkerhet för deras arbetsflödesprogram.
Kodak

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg