3D-action i skyltmakandet

PUBLICERAD: 12 september 2023
UPPDATERAD: 12 september
Signtools grundare, Magnus Haugerud och Markus Ryberg, ser fram emot att ha ”gôrskôj” på Sign&Print Scandinavia.

Signtools visar 3D-printade skyltar och tillverkning av frigolitskyltar i sin monter under Sign&Print Scandinavia. Dessutom blir det Sverigepremiär för ett nytt monteringsbord från CWT och PVC-fria DTF- och HTV-transfer.

– Vi tycker att det är ”gôrskôj”, som vi säger i Karlstad, att träffa våra kunder och få erbjuda möjligheten att enkelt kunna ta del av våra produktnyheter och lösningar. Vi ser fram emot massor av besökare, spännande möten med nya och gamla kunder och kollegor i branschen, säger Markus Ryberg, Managing Director för Signtools.

Monteringsbord från CWT som visas på en svensk mässa för första gången.
3D-printing live

Signtools erbjuder maskiner, material och verktyg till företag som jobbar med grafisk produktion. De beskriver sitt utbud som handplockade och hållbara produkter som de känner lite extra för.

– Vi kommer att visa 3D-utskrifter av skyltar i vår monter och tillverkning av frigolitskyltar. Dessutom kommer vi att presentera de senaste nyheterna inom DTF- och HTV-transfer från B-Flex. Om du är intresserad av att kunna erbjuda unika lösningar till dina egna kunder eller om du är nyfiken på kostnadseffektiva produktionsmetoder för tillverkning av profilbokstäver och skyltar, rekommenderar vi starkt att du besöker oss på mässan och pratar med oss.

Frigolitskäraren NEXT från Obelisk skär precist och ljudlöst med hjälp av en värmetråd, helt utan lukt eller rök.

Det bjuds på en Sverigepremiär hos Signtools, nämligen av monteringsbordet CWT Premium 1730 för laminering, montering och skärning. Enligt tillverkaren har man lyssnat på marknadens behov och därför utvecklat en modell till ett attraktivt pris och med ett bredare format som kan rymma materialbredder upp till 165 cm. Bordet är utrustat med ergonomiska funktioner såsom ljusbord, integrerade lösningar för skärning och trimning, samt elektrisk höjdjustering. Allt för optimal funktionalitet och en bekväm arbetsmiljö.

Prisvinnande frigolitskärning

Dessutom tar 3D-skrivare i SE-serien från nederländska Tractus 3D plats i monter. Professionella 3D-skrivare som har utskriftsmöjligheter på 1 meter i diameter och 2,2 meter på höjden som kan producera stora och imponerande detaljer, till exempel skyltmaterial. De senaste nyheterna inom DTF- och HTV-transfer från italienska B-Flex visas också. Det handlar om PVC-fria produkter som möjliggör textiltryck på olika material.

I våras vann Signtools brons i Fespa Awards för scendesignen till operan Aida på Wermland Opera. De fick priset i kategorin ”Non printed signage” för pelare som skulle efterlikna stenar med hieroglyfer. Pelarna tillverkades i materialet SignFoam med en frigolitskärare från Obelisk. Med sig till mässan tar Signtools nya modellen Obelisk NEXT 23 och programvaran SignCutDraw som har ett nyutvecklat verktyg för att underlätta design och skärning av frigolitskyltar.

 Vilket är ditt tydligaste minne från tidigare Sign&Print-mässor?

– Det är alltid en positiv stämning med många besökare på plats och alltid med ett intresse och lyhördhet för att lära sig mer, säger Markus Ryberg.

Fotnot: Den skandinaviska grafiska branschmässan Sign&Print Scandinavia pågår 19-21 september. Det är kostnadsfritt att besöka mässan, alla seminarier och aktiviteter. Besökare registerar sig gratis på mässans sajt.

Varför inte 3D-printa skyltmaterialet? Signtools visar hur det kan gå till med 3D-skrivare från Tractus 3D.

Läs vidare

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS

18 tips på vad du kan se på Drupa

Sign&Print lyfter fram några av godbitarna som visas på mässan.
Kollage-18-tips-1536x1011

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS