Gop blickar framåt med nya pappersskivor för print

PUBLICERAD: 13 september 2023
UPPDATERAD: 13 september
De nya papperskivorna består av träfibrer. Den ena sorten är dessutom tillverkad av 60 procent återvunnet material.

Gop har tagit fram två nya pappersskivor för den grafiska industrin. Den ena passar för utomhusbruk och den andra gör sig bäst inne. GoBond Ecopaper består till 60 procent av återvunnet material medan Paperboard by Oppboga består helt av träfibrer.

– Vi är väldigt glada över att kunna inkludera dessa pappersbaserade produkter till vårt sortiment. Gop Paperboard by Oppboga och GoBond Ecopaper är två material där kreativitet och miljöansvar går hand i hand, säger Martin Gut, produktchef för industri och reklam på Gop Sverige, i ett pressutskick.

Enligt det halländska företaget så har materialen i de nya pappersskivorna ett utmärkt tryckresultat och en nära unik styvhet.

Lång livslängd

GoBond Ecopaper beskrivs av tillverkaren som en revolutionerande utomhusprodukt som är tillverkad helt av papper, där 60 procent kommer från återvunnen råvara. Den tekniska livslängden är satt till 30 år i utomhusmiljö och materialet fungerar därför bra som ett permanent skyltmaterial utomhus. Den har ett vitt och matt ytskikt som ger bra printresultat. Enligt Gop har pappersskivan en oöverträffad styvhet och slagstyrka.

Tillverkad av träfibrer

Paperboard by Oppboga är i sin tur anpassad för inomhusbruk. Den passar för displayer och skyltar. Pappersskivan består av 100 procent träfibrer och är helt återvinningsbar. Den är bestruken tre gånger på varje sida för att garantera ett bra tryckresultat. Pappersskivan går att printa, skära, biga, stansa, perforera och skapa 3D-konstruktioner av.

Pappersskivorna är dessutom FSC-certifierade. Det är en märkning som ska visa att varor från trä är producerade från ett ansvarsfullt skogsbruk. Materialet är dessutom spårbart.

– Vi är övertygade om att dessa nya printbara skivor kommer att möta den grafiska branschen och deras kunders tuffa krav på både hållbarhet och kvalitet, säger Martin Gut.

 

Läs vidare

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Stor etikettspecial: Många vill ha en bit av kakan

Många leverantörer erbjuder digitala etikettmaskiner. Sign&Print har gjort en djupdykning för att ta reda på vilka trender som gäller inom segmentet och vilka skillnader det finns bland teknikerna.
Xeikon (1)

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper