Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

Foto: Felix Alnemark
PUBLICERAD: 19 september 2023
UPPDATERAD: 19 september
Niclas Ulriksson på NI Solutions i samband med lanseringen av nya HP Latex 630 W.

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.

– Det är en instegsvariant till de större 700- och 800-maskineran i serien, men med samma teknik och uskriftskvalitet. Den har även HP:s nytänkande lösning med det underhållsfria vita bläcket, säger Marcus Wollard, ansvarig för affärsområdet storformat hos HP Sverige.

Skillnaden mellan 630-modellen och de större varianterna är prislappen och hastigheten. Det innebär att den riktar sig till ett nytt kundsegment.

– Den adresserar de mindre tryckerierna som gör många små jobb. Tryckerier som servar den lokala marknaden där hastigheten inte är det viktigaste. Det är där den har sin plats.

Möjligheten att printa med vitt är något som lockar många kunder, säger Marcus Wollard på HP. Förhoppningen är att kunna rikta sig till ett nytt kundsegment med nya 630 W.
Passar trånga utrymmen

Maskinen laddas på framsidan vilket innebär att den kan stå intill en vägg och passar därför i en lite lokal. Det luktfria vattenbaserade bläcket luktar heller inte, en annan fördel för tryckerier som har det trångt.

Marcus Wollard säger att intresset för det vita bläcket växt stadigt de senaste åren och att det därför var naturligt för HP att utveckla ytterligare en modell i Latex-familjen.

– Vi har sett att fler vill kunna printa med vitt och den nya maskinen kan printa tre lager automatiskt, till exempel på fönsterdekor, säger Marcus Wollard.

Printern finns även med en ”print & cut-lösning”, komplett med mjukvara och skärplotter.

Fyller ett tomrum

NI Solutions gick ut innan mässan med att de hoppas kunna presentera ”en glödhet nyhet i storformatssegmentet”. Lanseringen av HP Latex 630 W firades med bubbel och stor uppståndelse.

– Det har funnits ett glapp mellan HP Latex 700- och 800-serierna och de tidigare 300-serierna. Vi hoppas att nya 630 W ska kunna locka många små eller mellanstora företag och att den kommer att tas väl emot bland kunderna, säger Niclas Ulriksson, KAM och produktchef på NI Solutions.

I montern visar de även mindre etikettskrivare från OKI, som blev ett tillskott efter förvärvet av Uniprint förra hösten, och storformat från Epson.

– Vi vill visa bredden som vi kan erbjuda med allt ifrån mjukvara till storformatsprint och efterbehandling, säger Niclas Ulriksson.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Stor etikettspecial: Många vill ha en bit av kakan

Många leverantörer erbjuder digitala etikettmaskiner. Sign&Print har gjort en djupdykning för att ta reda på vilka trender som gäller inom segmentet och vilka skillnader det finns bland teknikerna.
Xeikon (1)

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper