Lyfter fram trotjänare – och kommande hybrider

Foto: Felix Alnemark
PUBLICERAD: 19 september 2023
UPPDATERAD: 19 september
Anders Österberg och Nils-Arne Sletten på Agfa lovar spännande nyheter efter nyår.

Under första kvartalet 2024 planerar Agfa att lansera två helt nya hybridmaskiner. De fick dessvärre inte se dagens ljus under Sign&Print Scandinavia, men besökarna får ändå höra några detaljer om de kommande nyheterna.

– Vi kan avslöja att det handlar om två stycken maskiner med hybridteknologi. Två stycken UV-printers som hamnar i segmentet mellan Agfas Jeti Tauro- och Anapurna-serier, berättar Nils-Arne Sletten, nordisk säljchef för inkjet på Agfa.

Han ska själv ner till Agfas huvudkontor i Belgien efter mässan för att titta på de nya maskinerna och svenska kollegan Anders Österberg, säljare inom storformat/inkjet, har redan fått en smygtitt på dem. Än så länge är allt väldigt hemlighetsfullt, men efter nyår är planen att gå ut med en lansering globalt.

Agfas hybrid Anapurna har några år på nacken, men har uppgraderats innehållsmässigt.

Det blev istället trotjänaren Anapurna, modell H2050i LED, som fick följa med till Kistamässan. Nils-Arne Sletten och Anders Österberg beskriver den som en robust och stabil maskin som lämpar sig väl för många kunders behov på den skandinaviska marknaden.

– I Skandinavien finns det många mindre företag som ofta inte vet vad de ska göra när de kommer till jobbet på morgonen. Anapurna är en flexibel hybridmaskin som passar för många olika sorters jobb vilket ger en bredd, säger Nils-Arne Sletten.

– Det är en maskin som gör sitt jobb kort och gott. Även om den har funnits med några år så har den uppgraderats innehållsmässigt, säger Anders Österberg.

Agfa visar även den senaste versionen av sin egenutvecklade arbetsflödes-RIP Asanti 6.0.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Stor etikettspecial: Många vill ha en bit av kakan

Många leverantörer erbjuder digitala etikettmaskiner. Sign&Print har gjort en djupdykning för att ta reda på vilka trender som gäller inom segmentet och vilka skillnader det finns bland teknikerna.
Xeikon (1)

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper