Pappersskivor som kan ersätta plast

Foto: Felix Alnemark
PUBLICERAD: 19 september 2023
UPPDATERAD: 19 september
Jan Larsson, distriktsansvarig för industri och reklam hos Gop.

Det bjuds på dubbla produktlanseringar i Gops monter under Sign&Print Scandinavia. Två pappersprodukter för den grafiska industrin som kan ersätta plastskivor.

Den ena, Gop Paperboard by Oppboga, består helt av träfibrer och kan användas till storformatstryck på till exempel skylt- eller displaymaterial som ska användas inomhus. Materialet går att få i antingen 2 eller 3 millimeters tjocklek och upp till 3 x 1,5 meter stora skivor.

– Det kan handla om till exempel hängande skyltar till butiker, berättar Jan Larsson, distriktsansvarig för industri och reklam hos Gop.

Den andra nyheten är ett högtryckslaminat, GoBond Ecopaper, som består av 60 procent återvunnet papper från Norge som pressats samman med bland annat kåda. Materialet ska klara hela 40 års användning i väder och vind.

– Det är en produkt för utomhusskyltar och kan precis som PaperBoard by Oppboga ersätta plast. Det är många kunder som söker alternativ till plast, säger Jan Larsson.

I montern visas för övrigt ett brett urval av skivmaterial som Gop erbjuder i sitt sortiment. Och inte minst ett pingisbord med racket som är tillverkade i Swedboard, för den som vill utmana Gop i en match.

– Vi hoppas att många kunder hittar hit under mässan, avslutar Jan Larsson.

Gop Paperboard by Oppboga är en av nyheterna Gop presenterar på mässan.

Läs vidare

Stor etikettspecial: Många vill ha en bit av kakan

Många leverantörer erbjuder digitala etikettmaskiner. Sign&Print har gjort en djupdykning för att ta reda på vilka trender som gäller inom segmentet och vilka skillnader det finns bland teknikerna.
Xeikon (1)

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper