Papyrus visade upp wrappingfolier och ny canvas av plast från haven

Foto: Felix Alnemark
PUBLICERAD: 20 september 2023
UPPDATERAD: 20 september
Stellan Pehrsson på Papyrus framför en bil som håller på att kläs in i wrappingfolie från serien Omega Skinz.

Papyrus som riktar sig till hela den grafiska branschen visade bland annat upp sina wrappingfolier som tagits fram efter intervjuer med användare. De visade också en canvas av återvunnen plast från haven.

I Papyrus monter pågår arbetet med att klä in en bil med folier från Omega Skinz-serien.

– När man skulle göra den här serien gick man ut till användarna och intervjuade de som jobbade med produkterna och tog in informationen och skapade ett material utefter det, berättar Stellan Pehrsson, KAM-säljare och affärsutvecklare på Papyrus.

Omega Skinz är en serie print- och wrappingfolier med laminat från Grafityp. Serien lanserades förra året. Men att visa upp den på det här sättet är nytt.

– Man trycker inte bara på marknaden ett nytt material utan det kommer från marknaden själva. Det tycker jag är spännande, fortsätter han.

Bilen blir som ny

En del har använt folien för att ändra skepnaden på sin bil.

– Många idag köper en ny bil och gör det här från början. Man kanske wrappar den i samma färg som den är bara för att skydda bilen och den dag du ska sälja den så tar du av det. Då är bilen som helt ny. Det finns också en stenskottsfilm man sätter på som är helt transparant, säger Stellan Pehrsson.

Vad är det för typ av kunder som använder folien till bilar?

– Om man tänker på den grafiska marknaden som krymper hela tiden så är detta något som växer och ökar år från år. Man kanske bara ändrar färg på huven och tak. Många taxiflottor är wrappade gula. Det är inte gula från början för då är det ingen som vill köpa dem sen. Så det är sådana stora företag men sedan är det också privatpersoner.

Ny typ av papperskorg

I montern visade de också upp en ny papperskorg av kartongmaterialet SP Outdoor som Papyrus haft för utomhusbruk för till exempel valskyltar.

– Det är ingen plast i utan helt återvinningsbart om man lägger det i pappersåtervinningen. Papperskorgarna passar på till exempel festivaler och andra evenemang som man har utomhus, säger Stellan Pehrsson.

Papperskorgen av materialet SP Outdoor kan användas vid till exempel utomhusfestivaler.
Produkt med plast från haven

Sedan finns det en ny produkt som Stellan Pehrsson vurmar lite extra för. Det är en canvas som man gör tavlor av inomhus. Polyestern som man har som bindemedel kommer från återvunnen plast från haven. På varje kvadratmeter har det gått åt 28,4 petflaskor.

– Köper man en så här canvas i stället för en vanlig har man hjälpt till och bli av med plast i haven, säger Stellan Pehrsson.

HP Recycled satin canvas visades upp i Papyrus monter.

 

 

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1