Color Systems såg ny kundgrupp

Foto: Felix Alnemark
PUBLICERAD: 21 september 2023
UPPDATERAD: 21 september
Magnus Edfeldt och kollegorna på Color Systems sågar sig in i nya kundsegment.

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson.

– Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig.

Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.

Epsons första UV-storformatsskrivare, SC-V7000, med flatbäddsteknik lanserades för två år sedan och finns under Color Systems papaply.

– Men det som är lite nytt är att vi har börjat sälja mot industriella applikationer. Vi har företag som tillverkar sågblad som vill kunna trycka på dem. Då har de jiggar där de lägger ut bladen. Den går lika bra att använda för en skyltmakare eller om man vill skriva på kartonger. Vi har fått en del industriföretag som har börjat skaffa sådana här maskiner. Det är jätteroligt för det är en helt ny kundgrupp för oss, säger Magnus Edfeldt.

DTF allt mer poppis

I montern som var Color Systems största någonsin på mässan visade de också upp två Direct to film-maskiner. SureColor F2200 från Epson och VersaStudio BN-20D från Roland.

– Det är transfer som värms på plagg framför allt. Det har varit jättepopulärt de två senaste åren, säger Magnus Edfeldt.

Direct to film har blivit allt mer poppis senaste åren.

Varför har det blivit populärt?

– Jag tror det är enkelheten. Här värmer man på oavsett om det är polyester, bomull, nylon. Du kan värma på det på väskor och plagg. Det har blivit populärt för små serier. Ska man göra stora volymer så screentrycker man så blir det billigare, säger Magnus Edfeldt.

Har man ett motiv med flera ”satelliter” på så får man med DTF ett enskilt ark som man värmer på. Det är knepigare med screentryck.

– Gör man det men med en printare så får man skära de lösa delarna och plocka med dem vilket är mer pilligt, säger Magnus Edfeldt.

Kunderna för DTF-maskiner är ofta företag som jobbar med profilkläder för företag eller idrottsföreningar.

Öljettering med laser

På efterbehandlingssidan visade Color Systems upp en öljetteringsmaskin från Feratex som sätter sätter i metallringarna i, till exempel i banderoller som ska hängas upp.

– Det är en automatisk lösning som går väldigt fort att sätta öljetter i för den som arbetar med volymer. Det är en tidsbesparing och den har lasersikte så att du kan pricka märket, säger Magnus Edfeldt.

 

Läs vidare

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Franskt högtryck i Sörmland – kan laminera direkt på bordet

När nystartade inDekor skulle investera i ett monteringsbord så fastnade de för franska Kala. Tillverkaren skapar ett högt och jämnt tryck i bommen med hjälp av elmotorer vilket gör att det går att laminera direkt på bordet.
inDekor-Kala-applicator

Storaffär: Åtta45 köper flera nya Canon-pressar

Åtta45 genomför stora investeringar i både nya digitala toner- och inkjet-pressar från Canon. Bolaget räknar med att satsningarna kommer ge betydande konkurrensfördelar.
åtta45-webb

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera