Dataline växer genom förvärv i Norden

PUBLICERAD: 21 september 2023
UPPDATERAD: 22 september
Robert Hartman, Dirk Deroo och Hanne Strandvall-Oliva firade förvärvet av Arkki. Foto: Anja Degerholm

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.

Dataline erbjuder MIS/ERP-mjukvaran MultiPress som bland annat säljs via Nize Equipment i Sverige. De senaste åren har bolaget, med huvudkontor i Belgien, gjort flera förvärv för att stärka sin position på den europeiska marknaden. Det senaste i raden är finska Arkki som ägts av Loiston.

–  Vi vill göra mer affärer än vi gör i dag och vi ser en potential i Norden, säger Dirk Deroo, vd för Dataline, om förvärvet.

Det innebär förmodligen fler förvärv framöver:

– Vi för diskussioner med fem-sex olika företag där några finns i Norden. I Europa finns det cirka 180 konkurrenter som erbjuder liknande system, men många har få kunder och måste därför skala upp eller hitta samarbeten för att överleva.

– Vårt mål är att hjälpa tryckföretagen att bli lönsamma med bra marginaler. Speciellt i Norden där personalkostnaderna är höga finns det stora besparingar att göra inom bland annat administration, säger Dirk Deroo.

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R