Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

Foto: Anja Degerholm
PUBLICERAD: 22 september 2023
UPPDATERAD: 22 september
Tommy Jönsson med nya BM4000 för broschyrhäftesproduktion.

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.

Med sig till mässan hade Plockmatic flera produktnyheter. Inom segmentet broschyrhäftesproduktion visades nya BM4000 som kommer i ett kompakt format. En maskin som kan producera broschyrer i liggande A4, men även ett kvadratiskt ”coffee table book”-format för den som önskar det. Flaggskeppsmodellen BM5000 hade också en given plats i montern, och den är precis som BM4000 utrustad med Plockmatics innovativa fyrkantsteknik.

BM4000 klarar av såväl ”Coffee table book”-format och liggande A4.

Under förra året förvärvade Plockmatic företaget Intec Solutions och det innebar ett utökat sortiment av lösningar för förpackningar och etiketter. De automatiserade skärborden från Intec drog många intresserade besökare under mässan, inte minst modellen SC6500 som kan hantera både etiketter och dekaler tack vare toppskärning, men även skära och biga mindre serier av förpackningar.

– Alla tryckerier behöver en skärmaskin, men det har inte bara varit tryckerier som varit intresserade utan även reklamfolk.

Tommy Jönsson lyfter fram det faktum att skärborden är automatiska och därmed klarar än högre produktion än de som matas manuellt, men även en användarvänlig programvara som är enkel för operatören att sätta sig in i.

Andra nyheter i montern var AeroDieCut som skär och bigar på ett traditionellt vis med stansmallar, men med ett digitalt användarvänligt gränssnitt. En maskin som lämpar sig för kostnadseffektiv produktion av bland annat förpackningar, hyllvippor och bordsryttare. Även Plockmatics senaste lansering inom falsning, bigning och perforering visades under mässan, DigiFold Pro XL, som klarar upp till 1 300 millimeter långa ark.

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1