Hexis ger kunderna makten över laminaten

Foto: Felix Alnemark
PUBLICERAD: 25 september 2023
UPPDATERAD: 25 september
Joachim Wallgren gav besökarna en Hex’perience.

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 

Materialtillverkaren Hexis visade upp sin Hex’perience-serie med effektlaminat för inredning och interiör. Konceptet innebär att kunder som köpt laminat gratis kan ladda ner det mönster de vill printa.

– Vi har 63 olika mönster. Det finns naturmaterial, laminatgolv och mönster. Vi har en kvinna i Frankrike som är ansvarig för hela Hex’perience. Hon gör mönstren och plockar upp det som är på modet, säger Joachim Wallgren, försäljningschef på Hexis Sverige.

”Vi levererar filen så bestämmer kunden”

Han tycker att Hexis ger kunderna fler valmöjligheter än konkurrenterna.

– Skillnaden mellan oss och alla andra som håller på med interior design är köper du en produkt av någon annan så får du något som ser ut som till exempel rost och den är på en folie som är polymerisk eller monomerisk. Den är vad den är, säger Joachim Wallgren och fortsätter:

– Vi levererar filen så bestämmer kunden. Ska den vara tillfällig så kan den sitta på en avtagbar print. Ska den vara på ett väldigt konstigt underlag kan du sätta på en high tech-folie och behöver du luftkanal så sätter du på det. Du använder polymerisk-, monomerisk eller gjuten folie beronde på livslängd. Med vårt system kan du göra rätt produkt för rätt applikation. Men alla andra får du använda det du får.

En annan fördel är att man inte behöver köpa en hel rulle utan kan tillverka det material som behövs för till exempel ett bord.

Sportbil wrappades

Hexis visade också sin egen programvara Matmak som används för att göra pre cuts, förskurna delar av skyddsfilmer i Bodyfence-serien. De visade också textiltransfer och wrappingfolier.

Det sistnämnda syntes inte minst på den sportbil av märket Alpine som wrappades under en mäktig ljusrigg.

En Alpine-bil wrappad i Bodyfence-serien med hårdrockbandet In flames logga på fronten drog till sig uppmärksamhet under en stor ljusrigg i Hexis monter.

Läs vidare

Primotek ger sig in i etikettbranschen

Återförsäljaren Primotek tar steget in i etikettbranschen. Med den digitala etikettstansen JingWei RSF-300 vill de nå aktörer med mindre volymer och stort behov av flexibilitet.
DSC_4645

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R