Canon vill vara en trygg storspelare i en osäker tid

Foto: Felix Alnemark
PUBLICERAD: 26 september 2023
UPPDATERAD: 26 september

 

Matteus Celinski är Sverigechef för Canon Svenska.

Canon gjorde strålande affärer under mässan. De sålde till exempel alla maskiner de tog med sig. För Sign&Print berättar Matteus Celinski, Sverigechef på Canon Svenska att de vill vara en trygg affärspartner även i tuffare tider.
– Det finns hopp om den grafiska industrin framåt!

Canon som är en av den grafiska branschens storspelare ställde upp med dubbla montrar på mässan och anordnade ett eget tvådagarsevent med föreläsningar på Victoria Towers.

– Vi har gjort massa affärer. Vi är superglada. Allting i montern är sålt. Det är inget som följer med hem till oss. Sedan har vi gjort massa andra affärer på det. Så det är positivt, säger Matteus Celinski.

H-Tryck var en av Canons kunder efter att ha lagt vantarna på en ImagePRESSV1350.

– Det har varit mycket folk i montern hela tiden. Bra diskussioner och dialoger. Kunderna har varit intresserade av våra erbjudanden med fokus på storformat, möjligheterna med vitt bläck, nya Imagepress-serien, neonfärgerna i storformat. Det har varit bra tryck! säger Matteus Celinski.

Matteus Celinski framför en ImagePRESSV1350 som H-tryck köpt under mässan.

För Canon har det som alltid varit viktigt att föra diskussionen kring hur de tillsammans med sina kunder kan skapa hållbara affärsmodeller.

– Hur hittar vi nya affärer med hjälp av nya applikationer? Nu har vi vitt i Colorado-serien, vad möjliggör det för affärer för våra kunder och hur får vi ihop hela paketet? Hur bygger vi ett hållbart företagande över tid? säger Matteus Celinski.

Intresse för miljöalternativen

Det handlar dels om miljöfrågorna men också vad Canon behöver framåt som företag.

– Hur utvecklar vi vår affär och blir mer konkurrenskraftiga. Det är många som är intresserade av att ta nästa steg tillsammans med vår fantastiska Inkjetportfölj. Vi har massa besök bokade framåt och stort intresse för miljöalternativen inom media som storformat, papper, PVC-fria material. Det har vi haft mycket dialog kring.

Har ni kunnat visa det här med lönsamhet och framtidssäkring i era montrar?

– Vi visar på applikationer som är väldigt intressanta och kan skapa nya intäktsströmmar för bolagen och bredda erbjudanden för företagens nuvarande kunder. Sedan är det mycket fokus på arbetsflöden och hur man kan effektivisera processen. Hur kan vi frigöra tid från produktionen till sälj och att skapa långsiktiga relationer till kunderna?

Stämmer påståendet att det är i tuffa tider som det är dags att göra investeringar?

– Kunderna tycker nog det. Dels för att de kan öka sina konkurrensmöjligheter men också för att de insett att ska man vara med över tid och kunna erbjuda vad våra kunder behöver framåt så behöver vi göra någonting. Det är förtroendegivande för branschen. Det är fullt i montern hela tiden och det är folk som är intresserade och vill veta mer.

Hoppfull inför framtiden

Han säger att det är glada över sitt deltagande i mässan.

– Det finns ett hopp om den grafiska industrin framåt. Det är en bransch där vi varit med om tuffa tider tidigare och kommit med nya idéer om hur vi kan utveckla branschen och hjälpa våra kunder att komma vidare med affären. Hur kan våra kunder skapa långsiktiga relationer med sina kunder och vara en del av hela branschens utveckling. Det är positivt.

Läs vidare

Storaffär: Åtta45 köper flera nya Canon-pressar

Åtta45 genomför stora investeringar i både nya digitala toner- och inkjet-pressar från Canon. Bolaget räknar med att satsningarna kommer ge betydande konkurrensfördelar.
åtta45-webb

Djupdyk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserade Mimaki två produktnyheter: UCJV330-160 och UJV100Plus. Under sina Global Innovation Days gick Mimaki in mer på djupet på de två nya maskinerna inom UV-print.
Mimaki innovation

Nya möjligheter när Fespa återvänder till Amsterdam

Fespa Global Print Expo hölls så sent som i oktober 2021 i Amsterdam. I vår gör mässan comeback i staden och på RAI Exhibition Centre. 
Fespa Amsterdam pressbild

Canon sätter ljuset på applikationerna

”Du löser inga problem genom att köpa en maskin”. Det säger Anton Strand på Canon. Det är istället hur maskinen används och hur den i sin tur kan generera pengar som är det viktiga. Det är i fokus på Canon Image Factory.
Canon Anton

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera