Debutant vann World Wrap Masters Sweden

Foto: Felix Alnemark
PUBLICERAD: 26 september 2023
UPPDATERAD: 26 september
Bilal Usmanov under finalen.

I KA Olsson&Gems monter på Sign&Print pågick under dagarna tre tävlingen World Wrap Masters Sweden för att utse vem som är bäst i landet på att wrappa bilar. De tävlade fick på tid klä in allt från backspeglar till knepiga dörrar, dalahästar och en skåpbil. Vinnare blev Bilal Usmanov från Stockholmsföretaget T58-wrapping deltog i tävlingen för första gången.

Under mässan gjorde de 14 tävlingsdeltagarna upp i World Wrap Master Sweden.

– Vi hade ett delmoment där de fick wrappa små dalahästar i porslin. Det var jättekul att se hur kreativa killarna är. Det är inte bara att wrappa bilar utan de kan även tänka utanför boxen. De fick även vara rädda om dem och inte tappa dem i marken. Det var det en som gjorde när de övade. Den gick sönder så klart, säger Rikard Johansson på KA Olsson.

De två finalisterna Bilal Usmanov från T58-Wrapping i Stockholm och Alireza Agahi från Ads4you i Partille hade en 1,5 timme på sig att göra varsin sida mönsterpassning på en skåpbil.

Nervös väntan på ett resultat

Medan de två domarna gick igenom de båda sidorna av bilen under 20 minuter såg finalisterna som under tävlingen varit koncentrerade och lugna ut, nu nervösa och tagna av allvaret. Alireza satte sig i en stol en bit bort men sneglade då och då bort mot domarteamet. Bilal Usmanov följde arbetet på några meters avstånd och försökte samla luft i lungorna för att komma ner i varv.

Men domarteamet ville hålla dem på halster när de skulle avslöja vinnaren och sköt upp offentliggörandet ytterligare en timme.

Till slut kunde domaren och konferenciern Ole Solskin avslöja att andraplatsen gick till Alireza Agahi. Därmed var det klart. En glad och lättad Bilal Usmanov hoppade upp och ner på stället till publikens jubel med We are the champions med Queen dånade ut över mässhallen.

Bilal Usmanov kommer representera Sverige på World Wrap Masters nästa år i Amsterdam.

Hur känns det?

– Det är bra. Nu är det okej, säger Bilal Usmanov.

Ni var lite nervösa båda två efter tävlingen?

– Nu är det bättre. Nu är jag lugn. Innan jag började sa jag till mig själv att jag ska vinna. Nu har jag vunnit!

Hur upplevde du tävlingen?

– Första dagen stressade jag jättemycket. Jag var nervös. Andra dagen var lugn. Idag var det också lugnt. Jag är nöjd!

Bilal Usmanov när han fått veta att han vunnit.

– Fasen, nu måste jag höja hans lön på måndag, hördes Bilal Usmanovs chef skoja i segeryran.

Bilal Usmanov kommer att representera Sverige i World Wrap Master på Fespa-mässan i Amsterdam i mars 2024.

Alireza Agahi från Ads4you i Partille kom två i tävlingen.

– Jag kämpade och jag lärde mig jättemycket. Jag är tacksam mot alla de andra killarna som hjälpte mig, säger andrapristagaren Alireza Agahi.

Tävlingen drog publik till montern

Rickard Johansson på KA Olsson&Gems var nöjd med att ha delat mässutrymme med wrapmästarna.

– Tävlingen har dragit sjukt mycket folk. Det står folk och tittar hela tiden både inne i montern och vid staketet utanför. Det är riktigt kul att se. Självklart blir de nyfikna och kommer in i montern också. Vi visar våra material och pratar lite stenskottsfilm och så vidare med dem. Vi får väldigt bra respons från våra kollegor i branschen att vi skött det här bra och det ser proffsigt ut, säger Rickard Johansson på KA Olsson.

Läs vidare

Sign&Print Scandinavia 2025 byter vecka

Sign&Print Scandinavia arrangeras i Stockholm 7–9 oktober 2025. Anledningen till att mässan senareläggs något är att ge utställarna mer tid att förbereda sig efter sommarsemestern.
Mässcollage

Primotek ger sig in i etikettbranschen

Återförsäljaren Primotek tar steget in i etikettbranschen. Med den digitala etikettstansen JingWei RSF-300 vill de nå aktörer med mindre volymer och stort behov av flexibilitet.
DSC_4645

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)