Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

PUBLICERAD: 27 september 2023
UPPDATERAD: 27 september
Glada miner hos Nize Equipment som för dagen hade besök av Maurus Zeller (andra från vänster), produktchef på Swissqprint. Foto: Anja Degerholm

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.

Nize Equipment kom till mässan med sitt breda utbud av maskiner, mjukvara och arbetsflödeslösningar. Inför mässan sade Lars Bomgren, försäljningschef i Sverige, Finland och Baltikum, att han hoppades på besöksrekord. Och när Sign&Print besöker montern på morgonen den andra dagen hinner han säga att det varit full rulle den första dagen, innan han blir upptagen med en kund.

Norska kollegan Petter Langkaas tar därför över stafettpinnen och visar runt i montern. Huvudattraktionen är Swissqprints Nyala 4 med rulle till rulle-funktion som uppdaterats med den nya generationen printhuvuden med nio färgkanaler.

Häftiga effekter med neonbläck.
Flera färgval

Flatbädden Nyala 4 kan utrustas med bland annat vitt, orange, lack samt light-färgerna black, cyan och magenta. Dessutom finns möjligheten att lägga till neongul och neonrosa. Nize Equipments monter hade inretts med ett särskilt ”neonrum” för att visa hur häftiga utskrifter Nyalan kan producera, till exempel för skyltar som verkligen kan nå ut i bruset.

– När kunderna väl går in i plattformen är det många som väljer att använda möjligheten att lägga till fler färger utöver CMYK. Det blir ett sätt att skilja ut sig gentemot konkurrenterna och erbjuda något annat, säger Petter Langkaas.

Printer för taktila skyltar

Nize visade även planprintern DCS-53UV DTS från Direct Color Systems som kan producera taktila skyltar med braille med god vidhäftning på en mängd olika material.

– Den är utrustad med ett väldigt ”aggressivt” bläck som sitter otroligt bra, säger Petter och visar exempel på såväl offentliga skyltar som skyltar som med sitt speciella uttryck kan användas i reklamsyfte.

Han säger att det finns ett intresse även för den här typen av nischade produkter. Det blir vanligare med taktila skyltar i offentliga miljöer, vilket innebär en affärsmöjlighet för skyltföretag som satsar på denna nisch. Nize har även fått in två nya modeller från DCS, varav en som klarar att printa på media som är 38 centimeter höga.

Exempel på taktila skyltar som tryckts i DCS-53UV DTS från Direct Color Systems. Skyltar som gör sig bäst när det finns möjlighet att klämma och känna på dem, och kanske inte på bild.
Processautomation i fokus

Dataline hade en egen monter i montern för att demonstrera sin programvara Multipress. Ett program som kan hantera alla steg inom CRM, artikelregister, offerter, order, produktion, fakturering och uppföljning.

– Vi pratar mycket processautomation med våra kunder. De flesta är trots allt aktörer som betjänar ett visst geografiskt område och därför gör en mängd olika jobb varje dag. Det gör att robotautomation kanske inte aktuellt för dem. Däremot kan de spara mycket tid genom att titta på processerna och automatisera dem så mycket som möjligt, säger Petter Langkaas.

Lars Bomgren i diskussion med några besökare i montern.

Läs vidare

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera